U Brazilu, adventisti spremni za službu i dosezanje tijekom Svjetskog prvenstva

Vijesti 13. 06. 2014.

Dok se sva reflektorska svjetla i mnoštvo ljudi sručava na Brazil za FIFA-ino Svjetsko prvenstvo 2014., tamošnji Adventisti sedmog dana imaju spreman plan za dosezanje kako bi susreli navijače iz svih zemalja svojom službom.

Neće biti sami. Svaka zamisliva vrsta skupine moći će se vidjeti na velikim međunarodnim sportskim okupljanjima kako bi promicali svoju stvar. Ali adventisti u Brazilu kažu da njihovi planovi za službu – inicijativa nazvana „Nada Brazila“ – imaju za cilj ići dalje od jednostavnog dijeljenja brošura ili prodavanja reklamnih rekvizita.

Očekuje se da će Svjetsko nogometno prvenstvo, koje počinje 12. lipnja, privući stotine tisuća gledatelja iz cijelog svijeta u Brazil, gdje je nogomet visoko cijenjen sport. Mnoge mjesne škole i trgovine će se vrlo vjerojatno zatvoriti tijekom ovog 32-dnevnog turnira.

Adventistička crkva u Brazilu mobilizirat će svoje mlade članove u svakom od 12 gradova u kojima će se održavati utakmice. Oko stadionâ, ovi mladi će dijeliti vodu, održavati glazbene koncerte i postavljati zdravstvene izložbe. Adventistički studenti turizma nudit će prolaznicima upute i informacije o gradovima. Članovi planiraju sudjelovati i u davanju krvi.

Adventisti će također dijeliti dvije vrste literature: milijun primjeraka adventističke misijske knjige „Jedina nada“, koju je napisao adventistički evanđelist Alejandro Bullón, te časopis o žrtvama seksualnog turizma, što je ovogodišnja tema kontinuirane kampanje Južnoameričke divizije za podizanje svijesti o zlostavljanju, naslovljene „Prekid tišine.”

Areli Barbosa, vođa Službe mladih Južnoameričke divizije Adventističke crkve, rekao je da su ove aktivnosti osmišljene za službu, a ne za podršku Svjetskom prvenstvu.

„Važno je naglasiti da ove akcije nisu poduzete da bi dovodile ljude na stadione ili promicale nogomet“, rekao je Barbosa. „Mi uživamo veliku priliku u Brazilu da govorimo o Kristu na različite načine.“

Adventistička crkva u Brazilu vodit će i internetsku molitvenu kampanju za 32 zemlje predstavljene na Svjetskom prvenstvu. Svakoga dana, organizatori Nade Brazila će odrediti jednu od predstavljenih zemalja i moliti se za njezine građane i za adventističke projekte i organizacije koje tamo rade.

Molitvena kampanja počinje prvoga dana igre, i može se pratiti na sljedećim stranicama: adventistas.org/pt/esperancabrasil facebook.com/IgrejaAdventistadoSetimoDia.

Gilbert Cangy, vođa Odjela mladeži Svjetske adventističke crkve, pohvalio je organizatore projekta Nada Brazila, rekavši da je tradicija Službe mladih iskoristiti prednosti prilike za službu na velikim međunarodnim okupljanjima, kao što su i Olimpijske igre.

„Potaknuti smo da se molimo da se vrata otvore za naviještanje poruke i da iskoristimo svaku priliku“, rekao je Cangy. „Svjetsko prvenstvo nudi još jednu takvu priliku za našu mladež da izađe u javnost za Isusa na kreativne načine, a u određeno vrijeme, nebo će pokazati njihov vječni utjecaj na živote ljudi.“