U pružanju pomoći se ljudi poznaju

Vijesti 19. 05. 2014.

ADRA Hrvatska, Adventistička agencija za pomoć i razvoj, zahvaljuje građanima koji su se odazvali u velikom broju i dragovoljno donijeli materijalnu pomoć u nedjelju 18. svibnja te se mnogi od njih i pridružili dobrovoljcima ADRA-e u poslovima preuzimanja i razvrstavanja robe koja je pristizala cijeli dan.

U prostorima ADRA-e u Zagrebu i Puli, u nedjelju 18. svibnja, skupljeno je oko osam tona različite nepokvarljive hrane i vode u bocama te robe za pomoć postradalima od poplava u Slavoniji, Srbiji i Bosanskoj Posavini. Tri velika kombija s robom za pomoć su otišla u Srbiju i jedan s prikolicom u Bosansku Posavinu. Na granici sa Srbijom kombiji ADRA-e su dobili besplatnu cestarinu za vožnju autocestom te su vrlo brzo prošli carinsku kontrolu i uputili se na krizna mjesta gdje su dobrovoljci ADRA-e izravno dijelili prikupljenu robu potrebitima. Ostatak robe koja je prikupljena, uz novu koja će se skupljati do srijede na lokacijama ADRA-e širom Hrvatske, uputit će se u srijedu u Slavoniju.

ADRA, na čelu s novom ravnateljicom Ileanom Radojević i mnogim ADRA-inim dobrovoljcima i suradnicima, zadivljena je odzivom građana i njihovom željom da pomognu unesrećenim ljudima, i ADRA-i u njenom nastojanju da djeluje u tom smjeru. Zbog toga upućuje zahvalnost svima koji su toga dana pridonijeli svojim trudom i zalaganjem, dobrovoljcima oko različitih poslova, i posebno svim ljudima dobroga srca koji su donijeli pomoć, bila ona velika ili mala. Zahvala ADRA-e ide i medijima koji su akciju prikupljanja pomoći popratili i izvijestili s mjesta događaja.

Ovih dana organizirana su nova skupljanja pomoći za Slavoniju gdje su se u međuvremenu pogoršale prilike te se mole svi građani koji mogu još pridonijeti ovoj humanitarnoj akciji ili oni koji još nisu, da donesu svoje priloge materijalne pomoći u utorak na slijedeće adrese ADRA-e:

Zagreb, Prilaz Gjure Deželica 77,  utorak cijeli dan od 9-20 sati

Rijeka, Gajeva 5, utorak od 17-20 sati

Pula, Stube Jure i Franine 3, utorak od 15-20 sati

Delnice, Supilova 47, dvorišni ulaz, utorak, 17-19 sati

Nova Gradiška, V. Nazora 6, utorak od 16-19 sati

Požega, Sv.Duh 2, utorak od 16-19 sati

Slavonski Brod, Starčevićeva 61, utorak od 16-19h

Virovitica, Ulica Ivana Kapistrana 13, utorak od 18-20 sati

Špišić Bukovica, Ulica Petra Preradovića bb, utorak od 18-20 sati

Split, Zagrebačka 7, cijeli dan u utorak

U danima koji slijede iza ove akcije, biti će još mjesta na kojima će biti organizirano još skupljanja o čemu će biti dodatnih obavijesti.

Oni koji mogu i žele pomoći svojim novčanim prilogom, mogu to učiniti na račun ADRA-e:

IBANHR5923600001101582233; ADRA Hrvatska Prilaz Gjure Deželića 77 10000 Zagreb; Zagrebačka banka Trg Bana Jelačića 10

Za devizne uplate iz inozemstva broj računa je:

IBANHR5923600001101582233; SWIFTZABAHR2X; ADRA Hrvatska Prilaz Gjure Deželića 77 10000 Zagreb; Zagrebačka banka Trg Bana Jelačića 10

ADRA, adventistička agencija za pomoć i razvoj, zahvaljuje svima koji nesebično djeluju svojim radom, materijalnom pomoći ili novčanim sredstvima i s povjerenjem stavljaju svoju osobnu pomoć u “ruke“ ADRA-e kako bi na taj način, zajednički pomogli unesrećenim ljudima u ublažavanju nesreća i patnji koje su ih zadesile u ova teška vremena prirodnih katastrofa poplava i posljedica koje će nakon njih ostati.

 

Darko Kovačević

voditelj Odjela komunikacija i odnosa s javnošću
Jadranske unije konferencija, Kršćanske adventističke crkve

(foto: Rudolf Bladt)