U svakom slučaju

1. 09. 2015.

“A ja kad budem podignut sa zemlje, sve ću ljude privući k sebi.” (Ivan 12,32)

Dok su literarni evanđelisti Maverick Khongphan i Amber Cotrone jedne kišne nedjelje išli od vrata do vrata, došli su i do kuće Jennifer Randall. Dok su se upoznavali, Jennifer je izjavila za sebe da je agnostik i da “nikada nije osjećala da je Bog stvaran”. Njezini djed i baka, baptisti, stalno su je pokušavali nagovoriti da ide u crkvu, ali je Jennifer bila osoba koja je morala vidjeti da bi vjerovala. Tijekom razgovora Amber je ponudila Jennifer besplatna biblijska proučavanja. Jennifer je odmah odbacila taj prijedlog rekavši da nije zainteresirana. Maverick ju je pozvao na evangelizaciju u Ceresu u Kaliforniji, rekavši pritom da će se posluživati besplatna hrana. Jennifer mu je brzo upala u riječ da se ona hrani veganski. Maverick joj je odgovorio: “Sva će hrana biti vegetarijanska!” Iznenađena, Jennifer je odgovorila da će razmisliti o tome.
Gledajući unatrag, Jennifer danas kaže: “Nešto mi je govorilo da bih se trebala predomisliti u vezi s proučavanjem Biblije. Sada znam da je to bio Sveti Duh.” Jennifer se na kraju ipak prijavila za proučavanje Biblije i prisustvovala evangelizaciji. Kao rezultat sastanaka i proučavanja Biblije s Amber, Jennifer je donijela odluku da se krsti. Ono što se dogodilo već je samo po sebi vrlo snažno svjedočanstvo, ali je u razvoju sveukupnih zbivanja samo početak.
Samo godinu dana nakon što je došla Gospodinu, Jennifer je odlučila postati literarni evanđelist. Pridružila se pokretu mladih “Oduševljeni Isusom” u središnjoj Kaliforniji i počela kucati na vrata s drugim mladima. Govoreći o svojem kolporterskom iskustvu, Jennifer kaže: “To je veliki blagoslov; jako puno sam naučila. Rad literarnog evanđelista izgrađuje karakter. To mi stalno pokazuje da sve više trebam vjerovati svom Bogu.”
Mi nikada nećemo u potpunosti znati rezultate svojeg truda. Jennifer je pod vodstvom Svetoga Duha počela drugima govoriti o Isusu odlaženjem od vrata do vrata.
Ellen G. White je napisala: “Neka kolporteri iziđu s riječju Gospodnjom. … Jedna istinski obraćena duša dovest će druge Kristu. Tako će rad napredovati na novim područjima.” (Testimonies for the Church, sv. 6, str. 315)
Mi se trebamo moliti za tu “jednu istinski obraćenu dušu”. Radimo zajedno ubrzavajući dolazak našega Gospodina spašavajući jednu po jednu dragocjenu osobu.
Lisa Manzanares, SAD