Ujedinjena obitelj

27. 06. 2015.

“Ujutro sij svoje sjeme, a navečer nek’ ti ruka ne počiva. Jer ne znaš da li će biti bolje ovo ili ono, ili će oboje biti jednako dobro.” (Propovjednik 11,6)

Tko bi mogao pomisliti da će Bog uslišati molitve za sjeme posijano prije više od dvadeset pet godina? Ali i to se dogodilo.

Dok se igrao u obližnjem parku, moj sin je sreo i pozvao Merle, samohranu majku i njezino dvoje djece, Murraya i Angelinu, u adventističku crkvu Brentwood. Merle je bila prilično iznenađena, zato što je u tu crkvu odlazio njezin bivši muž kad ga je prvi put srela. Toga dana u parku sam se sprijateljila s Merle i naše je prijateljstvo raslo tijekom vremena. Ona je često odlazila u crkvu i jednog dana mi je sva uzbuđena ispričala svoje iskustvo kako su nabavili veliku obiteljsku Bibliju od literarnog evanđelista Pae Matunge.

Kad sam napustila Auckland 1980., izgubili smo međusobni kontakt. A onda sam čula da je prestala odlaziti u Crkvu. Iako sam pokušavala, nisam uspijevala stupiti u kontakt s njom.

Godinama poslije, kad su nam djeca već odrasla, moja kći je vidjela Merle u Rotorui. Merle se raspitivala o meni, a moja kći ju je pozvala u crkvu da me vidi. Merle nije mogla odoljeti pozivu i bile smo presretne što se opet vidimo. Rekla mi je da joj sin Murray živi u Rotorui i da se i ona tamo preselila da bi bila bliže njemu i njegovoj obitelji. Nažalost Murrayevi odnosi sa suprugom i djecom postali su toliko zategnuti da je napustio dom. Da bi olakšao bol, odao se drogama i piću, a počeo se družiti i s muškarcima upola mlađim od sebe. Obitelj je zbog toga bila izvan sebe i izgledalo im je kao da ne postoji nikakva nada za budućnost.

“Vrati se u crkvu”, bio je savjet njegove majke i Murray je to učinio. Promjene koje su se dogodile u njegovom životu tijekom iduća četiri mjeseca bile su nevjerojatne. Postao je novi stvor u Kristu, obitelj je opet bila na okupu, brak spašen i svi oni su nastavili kroz život hoditi zajedno s Gospodinom.

Bit će velika radost na Nebu kad se Pae Matunga sastane sa sinom svojeg kupca, njegovom ženom i djecom. Zanimljivo, Murrayev otac (Merlein bivši muž) također se vratio u crkvu. U Kristu svi možemo stajati zajedno kao jedinstvena obitelj. Kakvu radost i zahvalnost doživljavamo kada nam Krist preokrene život i da nam sreću u zajedništvu!

Marea Campbell, Novi Zeland