Upozorenje

12. 11. 2012.

„Tko se god pokloni Zvijeri i njezinu kipu … pit će vino Božje srdžbe.“ (Otkrivenje 14,9.10)

Međutim, neumoljivo proročko pero otkriva promjenu u tom miroljubivom prizoru (građanska i vjerska sloboda). Zvijer koja ima rogove kao u janjeta progovara glasom zmaja i „svu vlast prve Zvijeri ona vrši u njezinoj službi“ (Otkrivenje 13,12). Proročanstvo otkriva da će ova zvijer narediti onima koji žive na Zemlji da načine kip zvijeri i da će učiniti „da svi – mali i veliki, bogati i siromašni, slobodni i robovi – udare sebi žig na desnicu ili na čelo i da nitko ne može ni kupiti ni prodati ako nema udaren žig: ime Zvijeri ili broj njezina imena“ (Otkrivenje 13,16.17). Na taj će način protestanti krenuti stopama otpale Crkve.

Upravo u to vrijeme treći anđeo leti posred neba objavljujući: „Tko se god pokloni Zvijeri i njezinu kipu i primi žig na svoje čelo ili na svoju ruku, ’pit će vino’ Božje srdžbe koje ’stoji natočeno, čisto, u čaši njegova gnjeva’. „Na tome se temelji postojanost svetih koji čuvaju Božje zapovijedi i vjeruju u Isusa.“ (Otkrivenje 14,9.10.12) Nasuprot svijetu stoji malo društvo onih koji nisu skrenuli s puta vjernosti Bogu.

Najsvečanije upozorenje i najstrašnija prijetnja koja je ikada upućena smrtnim ljudima nalazi se poruci trećeg anđela. Grijeh koji priziva izlijevanje Božjega gnjeva nepomiješanog s milošću odvratan je u Božjim očima. Treba li svijet ostati u neznanju o naravi toga grijeha? Potpuno je sigurno da ne treba! Bog ne postupa na takav način sa svojim stvorenjima. Njegov gnjev nikada se ne izlijeva na grijehe iz neznanja. Prije nego što se Njegov sud bude pokazao na Zemlji, svjetlo koje se odnosi na taj grijeh mora biti objavljeno svijetu kako bi svi znali zašto se ti sudovi moraju izlijevati i dobili priliku da ih izbjegnu.

Poruka koja sadrži ovo upozorenje posljednja je koja se mora objaviti prije nego što se pojavi Sin Čovječji. Pojavit će se znak za koji je On sam rekao da će pokazati da je Njegov dolazak blizu, pred vratima. U razdoblju dužem od četrdeset godina (pisano 1899. godine) odjekuje poruka trećeg anđela. … Došlo je vrijeme kada se svi koji su zainteresirani za svoje spasenje moraju ozbiljno i svečano zapitati: Što je Božji pečat? Što je žig zvijeri? Kako možemo izbjeći da ga ne primimo? (Signs of the Times, 1. studenoga 1899.)