Jutarnji stih

Uvijek spreman

“Propovijedaj riječ – pristupi (k vjernicima) – bilo da im je zgodno, bilo nezgodno – kori, prijeti, opominji u svoj strpljivosti i svakoj vrsti pouke.” (2. Timoteju 4,2)

Jednog dana putovao sam s Davidom Edmundsom u Wollongong. Trebali smo se sastati s knjižničarkom u jednoj katoličkoj školi u Daptou, mjestu južno od Sydneyja. Stigli smo deset minuta ranije tako da, dok je knjižničarka bila zauzeta u zadnjem dijelu knjižnice sa svojim razredom, David i ja smo bili zamoljeni da pričekamo u pomoćnoj prostoriji sa strane.

Nakon nekog vremena pridružio nam se čitav razred s dvadesetak djece koja su čekala da im počne školski sat. Ovaj razred vodila je učiteljica po imenu Donna. Želeći znati tko smo, propitivala nas je u razgovoru nekoliko minuta prije nego što će ostaviti djecu s nama, dajući im strogu uputu da se lijepo ponašaju. Jedno vrijeme bili smo izloženi pravoj bujici njihovih pitanja i ugodno smo se zabavljali s ovom radoznalom i razdraganom djecom.

Uskoro se Donna vratila po djecu za sljedeći sat nastave. Ponovno smo kratko porazgovarali. Sada, petnaest minuta nakon ugovorenog vremena za sastanak, primijetili smo da nema knjižničarke. Očito je zaboravila na naš susret. Ali ubrzo smo se sastali s njom i pokazali joj naše knjige, uspjevši ugovoriti s njom narudžbenicu za kupnju knjiga u vrijednosti od dvjesto eura.

Nekoliko dana poslije, David je održavao biblijski sat koji je ugovorio jedan od njegovih prijatelja. Zamislite Davidovo iznenađenje kada se na tom proučavanju pojavila Donna, učiteljica iz one škole. Bila je to uspješna večer i Donna želi nastaviti sa studijskim proučavanjem Biblije.

Ellen G. White je napisala: “Još se mnoge tisuće mogu uključiti u istraživanje tajni spasenja. Kada se budemo bavili Kristovim životom i karakterom Njegovog poslanja, zrake svjetla zasjat će sve jasnije pri svakom pokušaju da otkrijemo istinu.” (Isusove usporedbe, str. 87)

To je razlog zašto smo spremni iskoristiti svaku priliku koja nam se pruža da dijelimo ljudima Božju riječ. Nikad se ne zna koga će Gospodin dovesti na vaš put.

Shaun Hepvorth, Australija


Komentiraj