Jutarnji stih

Uzdižite Čovjeka s Golgote

““Kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji, tako mora biti podignut Sin Čovječji, da svatko tko vjeruje u njega ima život vječni.”“ (Ivan 3,14.15)

Upućujem vas na križ s Golgote. Promatrajte beskrajno veliku žrtvu prinesenu za vas kako vjerom u Isusa Krista ne biste poginuli, nego da biste imali vječni život. … Ukazujem vam na Isusa. Sigurni ste ako Njemu povjerite najskrivenije misli svojeg uma. Gospodin Isus vas je otkupio beskonačnom cijenom. Možete povjeriti čuvanje svoje duše Isusu. Možete imati puno povjerenje u Njega kao svojeg Savjetnika. … Stalno se približavajte Bogu. On će vam pomoći.
Budite sigurni da primate prosvjetljenje s Izvora svega svjetla. On je veliko središnje Svjetlo svih svemirskih prostranstva i veliko Svjetlo svijeta. On će prosvijetliti svakog čovjeka koji dolazi na svijet. Ne posežite za jeftinim, niskim mjerilom. Njegujte Kristovu blagost. Sežite za najvišim postignućima i primajte nadahnuće od Isusa Krista. On je vaš Prijatelj. Uvijek se možete osloniti na Njega i uvjeriti se da je vjeran i istinit. Kada vam je potrebno suosjećanje u najvećoj nevolji, On vas ranjene i izbijene neće zaobići i prijeći na drugu stranu. Njemu možete doći s djetinjom jednostavnošću. Možete Mu doći s radošću i veseljem. Sa svim što je podiglo vaše nade, sa svakim uspjehom koji je pratio vaše napore u Gospodinu, pogledajte prema Isusu i stavite svako priznanje pred Njegove noge. Sve ovisi o vašem hodanju u potpunoj poniznosti uma. Napišite Kristovo ime na svoju zastavu i nikada ne obeščašćujte svoje boje.
Cijelo Nebo nam je dano u Isusu Kristu. … Odajte čast Isusu dajući Mu najbolju i najsvetiju službu srca! On je dao svoj život za vas. Tko je Onaj koji je učinio ovo? Jedinorođeni Božji Sin, Onaj koji je bio jedno s Ocem prije nego što je nastao svijet.
Podignite svoju zastavu, podignite je još više. Nikada, nikada nemojte dopustiti da se vuče po zemaljskoj prašini. Veličajte Isusa. Uzdižite Njega, Čovjeka s Golgote, više i još više. (Letter 147, 1896.)


Komentiraj