Varaždinski okrug na okupu

Adventpress 14. 11. 2023.

U Varaždinu je 29. travnja 2023. održan skup vjernika iz Varaždinskog okruga, koji obuhvaća adventističke mjesne crkve iz Varaždina, Maruševca i Čakovca. Bogoslužje je posebno upriličeno da se na njemu iznose iskustva vjernika. Nastupio je pjevački sastav s više nadahnjujućih pjesama, koje su popratili mlađi i stariji svirači.

Već više godina u Varaždinu postoji štand s knjigama, časopisima i traktatima. Prolaznici koje to zanima zastanu, pogledaju, posude i prime poklon knjigu. Neki navraćaju više puta i rado porazgovaraju s vjernicima koji rade na štandu. Oko toga se naročito zauzima  Mijo Bistrović, koji je iznio nekoliko zanimljivih iskustava i kontakata s rada na štandu. Na ogradi mjesne crkve u Varaždinu postoji lijepo oblikovan sandučić za posudbu i poklanjanje knjiga, kao što to ima i mjesna crkva u Slatini.

Vjernica Vesna Ivezić je na zanimljiv način istaknula potrebu za darivanjem za misiju kod nas i u svijetu. Pastor Matija Kovačević je na zanimljiv način vodio proučavanje Biblijske pouke po skupinama i izdvajao primjenu za danas. Pastor Ivan Đidara je ispričao nekoliko iskustava iz svojega rada. Pastor Dragutin Matak je iznio presjek iz Biblijske pouke o Trostrukoj anđeoskoj vijesti te o velikoj potrebi da tu poruku objavljujemo današnjem naraštaju, koji sve više grca u beznađu. Postoji Radosna vijest za sadašnjost i budućnost! S nama je bilo i prijatelja Božje riječi koji se pripremaju učiniti zavjet s Bogom.

Svi su potom pozvani na zajednički ručak, koji je obilovao voćem i vegetarijanskom hranom, koju su priredile vrijedne domaćice, uz vodstvo kao i nekad, Srebrenke Golubić. Cilj je bio da se vjernici ohrabre, održe i nastave svoju misiju; da svaki vjernik, prema svojim mogućnostima i sposobnostima bude sudionik, a ne samo promatrač! Sve to je iz pozadine podržavao okružni pastor Kristijan Mojzeš. Zajedničko druženje i razmjena iskustava su uvijek dobrodošli. “Kako je lijepo i krasno kad sva braća (i sestre) žive zajedno (i u crkvi)!”

Ivan Đidara