Jutarnji stih

Velika Božja slava

“Nek’ pjevaju putove Jahvine: Zaista, velika je slava Jahvina!” (Psalam 138,5)

Jednog sam se ponedjeljka s Rodrigom vozio u grad koji smo namjeravali evangelizirati tijekom ljetnih mjeseci. Ja sam bio vođa skupine, a Rodrigo je stjecao prva iskustva kao student literarni evanđelist. Dok smo putovali, slušao sam s oduševljenjem dok mi je moj prijatelj govorio kako je Bog činio čuda u njegovoj obitelji i kako je svakodnevno vodio njegovu suprugu i male kćeri. Upitao sam ga: “Kakva su tvoja očekivanja od prve kolportaže?”

Nikada neću zaboraviti njegov odgovor: “Nakon svega što je Bog učinio za moju obitelj, sada želim vidjeti što će još učiniti.” Rodrigo nije znao što ga čeka, ali je bio uvjeren u veličinu Božjeg djela.

Stigli smo u Noetinger u Argentini – grad u kojem nije bilo adventista. Bog je izabrao Rodriga i njegovu obitelj, zajedno sa Santiagom, kao svoje glasnogovornike. Na vrata su počeli kucati literarni evanđelisti. Dani su prolazili i neprijatelj je postavljao bezbrojne prepreke na njihov put. Ali Božji Duh ih je obnavljao svakoga dana i davao im snagu da iznose poruku nade.

Dva mjeseca poslije, Santiago i Rodrigo održavali su sastanke s više od trideset pet ljudi na kojima su proučavali Bibliju, a i dalje su prodavali knjige i časopise. Ubrzo su otpočeli održavati sastanke s nekim ljudima po kućama organiziranim u nekoliko biblijskih studijskih skupina.

Ljeto je završilo i literarni evanđelisti su morali napustiti grad. Ali još uvijek se mala skupina sastajala svake subote na proučavanje Biblije i proslavljanje Boga. Četiri mjeseca poslije, crkva u Noetingeru je imala sedamnaest vjernika koji su predali svoj život Gospodinu činom krštenja.

Božja slava nadilazi našu najbujniju maštu! U svojoj beskrajnoj milosti On nam omogućava da vidimo čuda u svakom iskustvu kad smo u vjeri išli naprijed. Božji planovi za nas beskrajno su uzvišeniji od naših. Vjerujte u potpunosti u uzvišeni smisao svojeg rada jer, kako je napisala Ellen G. White, “svima koji se predaju Gospodinu ne uskraćujući Mu ništa, dana je sila za postizanje neizmjernih rezultata” (Testimonies for the Church, sv. 7, str. 30).

Miguel Ángel Reyes, Argentina


Komentiraj