Jutarnji stih

Velika snaga molitvenog tima

“Nadalje vam kažem: ako dvojica od vas na zemlji jednodušno zamole što mu drago, dat će im Otac moj nebeski.” (Matej 18,19)

Gospodin Kim, porezni računovođa, dobar je čovjek s kojim sam se upoznao u svojem radu kao literarni evanđelist. Preporučio sam mu neke knjige, među kojima su bile Put Kristu i Isusov život. On je izjavio da je ove dvije već pročitao, što me je jako zainteresiralo.

Na dan kada mi je suradnik direktora nakladničke djelatnosti došao pomoći, upoznali smo gospodina Kima s pastorom Adventističke crkve Jangom Buom. Bio je to uspješan posjet, i gospodin Kim je pristao proučavati Bibliju s pastorom.

Poslije, prigodom posjeta gospodina Kima, pozvao sam ga u crkvu, ali je on odgovorio da ne može ići sve do siječnja. “Ali”, rekao je, “u međuvremenu ću poslati dar za vašu crkvu.” Pitao sam se bi li to mogao biti samo njegov jednokratni čin, ali nakon nekog vremena pastor mi je rekao da gospodin Kim vjerno šalje svoje darove.

Kada je došao siječanj, od pastora sam saznao da je gospodin Kim počeo pohađati crkvu svake subote. Dolazak u crkvu za njega, nasuprot upornim nastojanjima nekih njegovih prijatelja da ga spriječe, nije bio jednostavan, ali je on sada postao aktivni vjernik crkve.

Nedavno je zatražio sve knjige iz niza Velika borba. Redovno ih čita. Nije lako pronaći istinu u ovom duhovno i doktrinarno kaotičnom svijetu. Međutim, ja sam vidio kako Sveti Duh radi kada osoba proučava i kada se netko s ljubavlju o njoj brine, opskrbljuje je literaturom i pokazuje osobnu zainteresiranost.

U službi s literaturom postalo mi je jasnije koliko značenje ima timski rad u zalaganju za druge i u našem molitvenom životu. Ako se udružimo s drugima u molitvi, iskusit ćemo veće djelovanje Svetoga Duha. Naravno, svi se mi molimo, ali kada se iskreno udružimo i u molitvi zalažemo za ljude u nevolji, dobivamo više sile, nalazimo više spremnih srca i žanjemo veće rezultate.

Kada smo se pastor i ja ujedinili u molitvi za gospodina Kima, vidio sam tu silu na djelu. Zahvalan sam za ovaj ohrabrujući tekst koji nam pokazuje kako Bog radi kada se dvoje ili više njih moli Njemu.

Ji Cheol Shin, Južna Koreja


Komentiraj