Vijenac radosti

2. 05. 2023.

“Ali ne samo to već se i ponosimo u Bogu po našem Gospodinu Isusu Kristu, po kome smo sada postigli izmirenje.” (Rimljanima 5,11)

“Kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji, tako mora biti podignut Sin Čovječji, da svatko tko vjeruje u njega ima život vječni.” (Ivan 3,14.15) Ako ste svjesni svojih grijeha, ne trošite sve svoje snage jadikujući nad njima, već gledajte i živite. Isus je naš jedini Spasitelj; ali iako milijuni kojima je potrebno ozdravljenje odbacuju Njegovu ponuđenu milost, nijedan od onih koji se uzdaju u Njegove zasluge neće biti ostavljen da propadne. Iako smo svjesni svoje bespomoćnosti bez Krista, ne smijemo se obeshrabriti; moramo se osloniti na razapetog i uskrslog Spasitelja. Nesretna, od grijeha bolesna, obeshrabrena dušo, gledaj i živi. Isus je dao svoju riječ; On će spasiti sve one koji dolaze k Njemu.

Dođite k Isusu i primite odmor i mir. Već sada možete primiti blagoslov. Sotona vam šapće da ste nemoćni i da ne možete sebi pomoći. To je istina; vi ste bespomoćni. Ali uzdignite Isusa pred njim i recite: “Ja imam uskrslog Spasitelja. U Njega se uzdam i On neće nikada dopustiti da se postidim. U Njegovo ime pobjeđujem. On je moja pravednost i moj vijenac radosti.” Neka nitko ne misli da je njegov slučaj beznadan, jer nije tako. Vi možda uviđate da ste grešni i izgubljeni, ali upravo zato vam je potreban Spasitelj. Ako imate grijehe koje trebate priznati, nemojte čekati. Ovi su trenuci dragocjeni. “Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je on i pravedan: oprostit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravednosti.” (1. Ivanova 1,9) Oni koji su gladni i žedni pravde nasitit će se, jer je Isus to obećao. Dragi Spasitelj! On nas prima u svoje naručje. Njegovo veliko srce puno ljubavi čeka da nas blagoslovi.

Neki misle da se moraju okušati i dokazati Gospodinu da su se promijenili prije nego što će zatražiti Njegov blagoslov. Ali ove drage duše mogu već sada zatražiti božanski blagoslov. Njima je potrebna Njegova milost, Kristov Duh, da bi svladali svoje slabosti, ili uopće neće moći razviti kršćanski karakter. Isusu je drago kada dolazimo k Njemu takvi kakvi jesmo — grešni, nemoćni, ovisni. (Selected Messages, sv. 1, str. 352,353)

Za razmišljanje: Kako danas mogu doživjeti radost u Isusu, čak i dok sam gladan i žedan pravednosti?