Više nego što se može zamisliti

24. 01. 2015.

“Kao što ne znaš koji je put vjetru ni kako postaju kosti u utrobi trudne žene, tako ne znaš ni djela Boga, koji sve tvori. ” (Propovjednik 11,5)

Moja se obitelj upravo preselila kako bi ojačala jedan novoformirani ogranak subotnje škole. Kad smo stigli, jedan đakon me je upoznao sa svojim susjedom koji se interesirao za Bibliju i spise Ellen G. White. Kada sam posjetio tog njegovog susjeda i pokazao mu svoju zbirku knjiga, odmah je kupio knjigu Health Power: Health by Choice, Not Chance. Tjedan dana poslije nazvao me i rekao da jedan njegov prijatelj, evanđelist, želi primjerak knjige i da se on također želi sastati sa mnom.

Sreo sam se s tim čovjekom i otkrio da je filmski producent koji je uzimao brda lijekova, pio mnogo gaziranih pića, svakodnevno jeo meso i proizvode od bijelog brašna i jeo strašno slanu hranu. Posavjetovao sam ga o načelima zdravog načina života i pomogao mu da uvidi zašto je Božja izvorna biljna prehrana dana Adamu i Evi u Edenskom vrtu i danas važna za nas. Također sam ga upoznao s osam Božjih zakona zdravlja (na engleskom akrostih New Start): hrana, tjelovježba, voda, sunčevo svjetlo, umjerenost, čist zrak, odmor i povjerenje u božansku silu. Nakon našeg razgovora čovjek je kupio knjige Healthy by Nature, Enjoy It, i A Bible Story (Zdravi na prirodan način, Uživajte u zdravlju) i knjigu o biblijskim osobama.

Poslije mi je rekao da je poslao ove knjige jednom drugom pastoru svojem prijatelju u udaljenom gradu koji je bio u lošijem zdravstvenom stanju od njega. Za manje od pet dana taj me pastor nazvao i zatražio isti komplet knjiga za svojeg brata, koji je radio kao pastor u crkvi u drugom gradu, a također je bio lošeg zdravstvenog stanja.

Pavao je napisao u Rimljanima 10,14: “Ali kako da prizovu onoga u koga ne povjerovaše? A kako da povjeruju u onoga koga nisu čuli? Kako pak da čuju bez propovjednika?” Kao literarni evanđelisti tu smo da ostvarimo početni kontakt putem dijeljenja tiskane riječi. Tada Sveti Duh utječe na um čitatelja na načine na koje ne možemo ni zamisliti. U roku od mjesec dana čovjek na kojeg sam prvog naišao ponudio je knjige svojem prijatelju pastoru, koji ih je opet ponudio svojem bratu na drugom kraju zemlje. Ovi ljudi su dosad već osjetili poboljšanje zdravlja i ostali su u kontaktu s Crkvom. Što vas Sveti Duh potiče da učinite danas? Nastojte uspostaviti kontakt s nekim i Isus će vas sigurno iznenaditi!

Abaiomi O. Adetuii, Nigerija