Vjera u Krista znači vječni život

5. 01. 2014.

““Tko vjeruje u Sina, ima život vječni.”“ (Ivan 3,36)

Kada se duša preda Kristu, nova vlast zagospodari novim srcem. Događa se promjena koju čovjek sam po sebi nikada ne bi mogao postići. To je nadnaravno djelo, čime se u ljudsku narav unosi nadnaravni element. Duša koja se predala Kristu postaje Njegova tvrđava, koju On drži u pobunjenom svijetu, i On ne želi da se bilo koja vlast priznaje u njoj osim Njegove. Duša koju na taj način čuvaju u posjedu nebeske sile, neosvojiva je za sotonske napade. (Isusov život, str. 258)
Krist nam je spreman prenijeti sve potrebne nebeske utjecaje. Njemu su poznate sve kušnje kojima su izložena ljudska bića i sposobnosti svakog pojedinca. On odmjerava njihovu snagu. On vidi sadašnjost i budućnost, i predočava umu obveze koje treba ispuniti, pozivajući ga da ne dopusti da ga obično i zemaljsko toliko zaokupi da zaboravi ono što je vječno. (YI, 5. srpnja 1894.)
Darovi Njegove milosti preko Krista besplatni su za sve. Nitko ne mora propasti ako to sam ne odluči. Bog je naveo u svojoj Riječi uvjet na temelju kojeg svaka duša može biti izabrana za vječni život — poslušnost Njegovim zapovijedima vjerom u Krista. Bog je izabrao karakter u skladu s Njegovim Zakonom i svatko tko dostigne mjerilo ovog Njegovog zahtjeva, moći će ući u kraljevstvo slave. Krist je rekao: ““Tko vjeruje u Sina, ima život vječni.”“ (Patrijarsi i proroci, str. 166)
Kakvog li uzvišenog položaja biti poistovjećen s Onim u kojem je usredotočeno svako savršenstvo, koji je istinsko Veličanstvo Neba, i koji nas je toliko ljubio iako smo pali, da se to riječima ne može iskazati! On je za naše dobro odložio svoje kraljevsko ruho, sišao s nebeskog prijestolja, ponizio se i ljudskom naravi prikrio svoje božanstvo, postao u svemu sličan nama osim u grijehu, i svoj život i karakter učinio uzorom koji svi mogu preslikavati kako bi mogli imati dragocjeni dar vječnog života. (YI, 20. listopada 1886.)