Jutarnji stih

Vjerni nastavak posjeta

“Tvoju pravdu neću kriti u srcu, kazivat ću vjernost tvoju i tvoj spas. Tajit neću dobrote tvoje, ni tvoje vjernosti velikoj skupštini.” (Psalam 40,10)

Dok je Yasuaki Takeyama kolportirao na otoku Okinawi, u mjesnoj bolnici sreo je medicinsku sestru. Nakon što joj je pokazao niz kršćanskih materijala, ona se odlučila pretplatiti na časopis Znaci vremena na japanskom jeziku. Kao što je bio njegov običaj, Yasuaki je zatim posjećivao svojeg novog kupca svake godine sljedećih deset godina i ona je svaki put obnavljala pretplatu. Jedna od prednosti ovakvog skupljanja pretplate na časopise jest u tome da popratni posjeti omogućavaju bolje upoznavanje, što dovodi do izgradnje povjerenja i prijateljstva.

Nakon što je deset godina na ovaj način naručivao časopis za ovu medicinsku sestru, otkrio je da ona više ne radi u bolnici i da sada nema njezinu adresu. Od njihovog posljednjeg susreta prošlo je novih deset godina, a onda ju je jednog dana ugledao dok je obilazio kuće u okolici crkvenih jaslica! Ona je ovamo došla u posjet svojoj unuci.

Yasuaki joj je odmah prišao i ona ga je prepoznala. Nakon svih tih godina, njihovo prijateljstvo se nastavilo tamo gdje su stali. Uživali su u razgovoru, a ona je željno obnovila pretplatu. Nedostajali su joj časopisi!

Često su se sretali kad je medicinska sestra navraćala k svojoj unuci u jaslicama. Nakon nekog vremena ona je zatražila razgovor s adventističkim pastorom. Ubrzo nakon toga počela je redovno dolaziti u crkvu i revno proučavati Bibliju. Ubrzo se odlučila krstiti.

Yasuakijev primjer uči nas značenju i nužnosti upornog zajedništva i molitve. Njegova vjernost je na kraju pobijedila tako da moć tiskanih stranica nastavlja živjeti!

Yasuaki Takeyama, Japan


Komentiraj