Duhovnost

Vrata

Izvor: Pixabay

“Ja sam vrata. Tko uđe kroza me, spasit će se. On će ulaziti i izlaziti i pašu nalaziti.” (Ivan 10,9)

Isus svojom izjavom “Ja sam vrata” glasno objavljuje da je On naš jedini pristup Bogu. Kroz ova su vrata Božja djeca od najranijih vremena nalazila ulaz u Božji tor.

Simbolika vrata znači dobrodošlicu i primanje. Krist sebe opisuje slikom otvorenih vrata kroz koja grešnik može ući u potrazi za spasenjem i slobodom. Isus je širom otvorena Vrata istinskoj slobodi, oproštenju i pobjedničkom životu. On je otvorena Vrata neometanog pristupa Bogu i svim prednostima i blagoslovima spasenja. On je obećao da će svi koji uđu kroz ta otvorena Vrata naći slobodu, zaštitu i sigurnost. To obećanje je zagarantirano riječima: ” Tko uđe kroza me, spasit će se.” Kakvo je dragocjeno obećanje utjelovljeno ovim silnim riječima!

Kroz otvorena Vrata Isus je spreman pozdraviti dobrodošlicom sve koji vjerom dolaze k Njemu. Sa ljubavlju i nježnim saučešćem On kaže: “Dođite k meni svi, koji ste umorni i opterećeni, ja ću vas okrijepiti.” (Matej 11,28) Oni koji uđu kroz otvorena vrata Kristovog dovršenog djela postaju radosni primatelji neprekinute zajednice i mira sa Bogom. Otvorena Vrata vode vjernika u nov život pobjede, mira sa Bogom i blažene sigurnosti u Kristovoj okrepljujućoj milosti. Oni koji uđu kroz otvorena Vrata imaju zagarantiranu duhovnu hranu i njegu iz ruku Dobrog Pastira.

Danas su ta Vrata odškrinuta u znak dobrodošlice za svakog tko želi ući i biti spašen. Zahvalimo se danas Bogu što je Isus širom otvorena Vrata blagoslova i prednosti života u obilju.

George W. Brown