Za potrebe svakog dana

19. 04. 2013.

“A moj će Bog ispuniti u Kristu Isusu svaku vašu potrebu raskošno prema svom bogatstvu.” (Filipljanima 4,19)

Svi mogući blagoslovi izlijevaju se na one koji održavaju životno važnu vezu s Isusom Kristom. Isus nas poziva k sebi ne samo zato da bi nas osvježio svojom milošću i prisutnošću tijekom nekoliko sati, a zatim poslao izvan domašaja svojeg svjetla da koračamo odvojeni od Njega, u žalosti i tuzi. Ne! Ne! On nam govori da moramo prebivati u Njemu i On u nama. … Uzdajte se u Njega neprestano i ne sumnjajte u Njegovu ljubav. On zna sve naše slabosti i sve naše potrebe. On će nam dati dovoljno svoje milosti za potrebe svakoga dana! (SD 191)
Samo oni koji stalno primaju nove zalihe milosti imat će snagu koja odgovara njihovim svakidašnjim potrebama i sposobnost da je uporabe. Umjesto da očekuju neko buduće vrijeme kad će posebnim izlijevanjem duhovne snage biti čudom osposobljeni za zadobivanje duša, oni se svakodnevno pokoravaju Bogu da od njih načini posude za svoju uporabu. Oni svakodnevno koriste prigode za službu koja im je nadohvat ruke. Svakodnevno svjedoče za Učitelja gdje god se nalazili, bilo nekim skromnim radom kod kuće, bilo na poslu.
Za posvećenog radnika predivna je utjeha spoznaja da je čak i Krist tijekom svojeg života na Zemlji svakodnevno molio Oca za svježu zalihu milosti i da je iz te zajednice s Bogom odlazio jačati i blagoslivljati druge. …
Svaki radnik koji slijedi Kristov primjer bit će pripravljen da primi i uporabi snagu koju je Bog obećao svojoj Crkvi za sazrijevanje zemaljske žetve. Iz jutra u jutro, kad vjesnici Evanđelja kleknu pred Gospodinom i obnove svoj zavjet posvećenja, On će im jamčiti prisutnost svojeg Duha i Njegove oživljujuće i posvećujuće snage. I kad krenu u obavljanje svakidašnjih dužnosti, oni imaju sigurnost da ih nevidljiva sila Svetog Duha osposobljava da budu “Božji suradnici”. (Djela apostolska, str. 35)