Zagrepčani i Beograđani — u Sarajevu

Adventpress 3. 11. 2023.

Mladi iz Crkve Zagreb 1, uz nekolicinu mladih iz Beograda, okupili su se u Sarajevu, za vikend 20. do 22. listopada 2023. godine. Time su mladi iz tri glavna grada susjednih država proveli zajedničko vrijeme, upoznajući se kroz zanimljive aktivnosti i službu Bogu.

Subotnje bogoslužje održali smo na temu iskušenja. Prvi dio bogoslužja organizirali su mladi iz Beograda, a drugi dio mladi iz Zagreba. Biblijska pouka je bila neobična i zanimljiva. Podijelili smo se u šest skupina, prema mjesecima rođenja. To nam je omogućilo da se svi pomiješamo, bolje upoznamo te čujemo različita mišljenja. Tijekom bogoslužja slušali smo dvije kratke propovijedi, pastorâ Danila Zelenkapića te Josipa Ivankovića.

Nakon bogoslužja su braća i sestre iz Sarajeva poslužili zajednički ručak, a potom smo krenuli u šetnju Wilsonovim šetalištem uz rijeku Miljacku. U jednom trenutku prekinula nas je kiša, no nije spriječila naše uživanje u šetnji. U molitvenom domu smo svi zajedno završili subotu, a navečer smo se ponovno družili i igrali mnoge društvene igre.

U nedjelju smo se okupili na kratkom jutarnjem bogoslužju, nakon čega smo krenuli u razgledavanje Baščaršije. Tamo smo proveli većinu dana, obilazeći različite znamenitosti Sarajeva te pokoji restoran i trgovinu s mnoštvom zanimljivosti.

Taj predivan vikend uistinu nam je bio na blagoslov, i svatko od nas će pamtiti to putovanje do kraja života. Već su počela raspitivanja o tome kad ćemo se ponovno susresti na nekom duhovnom vikendu. Hvala Bogu što nas je vodio, čuvao i blagoslivljao na svakom koraku našeg izleta u Sarajevo!

Lucija Bahtić