Zagrepčani u posjetu Beču

Adventpress 1. 11. 2023.

Sedamdesetak vjernika Crkve Zagreb 1 posjetilo je crkvu u Beču, od 20. do 22. listopada. “Crkva na kotačima”, kako se vjernici s Prilaza sada u šali nazivaju, doista je opravdala taj naziv i na kotačima donijela radost zajedništva, pjesme i slavljenja vjernicima crkava s našeg govornog područja u Beču.

Posebna radost bila je slaviti Gospodina na zajedničkim bogoslužjima u subotu, u prepunom molitvenom domu. Uz duhovne poruke pastora Nevena Relića i domaćina Nenada Đidare, svaki sudionik mogao je naći svoj kutak ohrabrenja kroz hvalospjev iskustva i osobni susret s “Janjetom koje je dostojno primiti hvalu, čast i slavu”.

Dva zbora su se ujedinila u istoimenoj pjesmi i pridonijela svečanosti bogoštovlja, a kroz biblijski kviz svatko je dobio priliku osvojiti “jack pot”.

Nakon obilja duhovne hrane, ljubaznost naših domaćina pokazala se u svojem punom sjaju na ručku kojega su pripremili za sve nazočne. Takvi trenuci uvijek su prilika da se bolje upoznamo i povežemo.

Prekrasno toplo i sunčano subotnje poslijepodne bilo je savršeno za doživjeti dio ljepote samog središta Beča, a turistički obilazak imao je svoj vrhunac u prijepodnevnim nedjeljnim satima posjetom dvorcu Schönbrunn i staroj jezgri Beča koja čuva zadivljujuće dijelove bogate poviješću i kulturom.

Cijela priča imala je najmirisniji i najukusniji završetak oko zajedničkog stola uz vruću pitu sirnicu, to jest burek kako ga mi od milja zovemo. Tako smo se poželjeli ponovno vratiti u budućnost, zapjevati još neku zajedničku pjesmu, podijeliti još poneko iskustvo i posjetiti još koju znamenitost. Da, pogodili ste, sakupljamo “bodove” koje ćemo s radošću vratiti kad naš novi molitveni dom bude spreman primiti u svoj zagrljaj ovu ili neku drugu zajednicu vjernika. Do tada, koristimo sve blagoslove “crkve na kotačima”.

 

Svetlana Relić