Zalazak sunca

1. 12. 2012.

„A sad, oni teže za boljom, to jest za nebeskom (domovinom). Zato ih se Bog ne stidi, ne stidi se nazivati se njihovim Bogom. Zbilja im je pripravio grad.“ (Hebrejima 11,16)

Dok su željeznički vagoni dovozili našu skupinu u grad Denver, bili smo očarani promatrajući jedan od najljepših zalazaka sunca u Coloradu. Sunce je zalazilo iza snijegom pokrivenih planinskih vrhunaca obojivši svojim nježnim zrakama zlatnog svjetla nebesa. I dok su se sjajne boje u neopisivoj ljepoti produbljivale i širile po nebu, nama je izgledalo kao da su se vrata Neba širom otvorila i propuštaju blistavu nebesku slavu u naš svijet. Zlatni su tonovi iz trenutka u trenutak postajali sve privlačniji, kao da našu maštu pozivaju da zamisli veću slavu iza njih. … Ako je ovaj prizor tako očarao naša osjetila, kako bi to tek učinila punina slave na samom Nebu. …

Nebo je izgledalo vrlo blizu. … I dok su se oči okretale od blistave slave dana koji je završavao, pomislili smo kako bismo očima vjere morali sagledati još mnogo više svjetla, više mira i radosti duž našeg životnog puta. … Kada bi se oči vjere podigle i pogledale kroz veo budućnosti i prepoznale dokaze Božje ljubavi i slave u obećanom životu u vječnosti, postali bismo puno duhovniji, a ljepote i radosti Neba našle bi mjesta u našem svakidašnjem životu. Mi bismo svoj posao obavljali vjernije u ovom životu, ali i u uzvišenijem životu nakon njega. …

Naš nebeski Otac ugradio je nadzemaljsku ljepotu u nebeski svod da bismo sagledali izraz Njegove ljubavi koji se pokazuje preko Njegovih prekrasno stvorenih djela. Bog ne želi da ostanemo ravnodušni prema simbolima slave Njegove beskrajne sile na nebesima. David je uživao kada se bavio tim krasotama. On je skladao psalme koje su izraelski pjevači pjevali u slavu Bogu. „Nebesa slavu Božju kazuju, naviješta svod nebeski djelo ruku njegovih. … Ondje suncu razape šator, te ono k’o ženik iz ložnice ide, k’o div kliče kad prelijeće stazu.“ (Psalam 19,1.5.6)

Sve sile našega bića, svako sredstvo našeg postojanja i sreće, svi blagoslovi toplog sunčevog svjetla, osvježavajući pljuskovi koji čine da buja biljni svijet, svaka utjeha i svaki blagoslov u ovome životu, sve potječe od Boga. On šalje kišu i pravedniku i nepravedniku. Nebeske riznice otvorene su svima. (Signs of the Times, 12. prosinca 1878.)