Zapovjednik Gospodnje vojske

22. 01. 2023.

“Jahve će se boriti za vas. Budite mirni!” (Izlazak 14,14)

Razmišljam o Kristovim mislima i obećanju: “Neću vas ostaviti siročad. Vratit ću se k vama.” (Ivan 14,18) Djelovanje Duha Svetoga ogleda se u sjedinjavanju s ljudskim naporima, a cijelo Nebo uključeno je u djelo pripreme da narod ostane čvrst u ovim posljednjim danima. Kraj je blizu i ne želimo izgubiti iz vida budući svijet. Težnja moje molitve jest da se crkve probude iz svoje moralne obamrlosti i ulože ozbiljne, posvećene napore.

O kad bi mogle vidjeti i shvatiti da u ovom posljednjem sukobu

Zapovjednik Gospodnje vojske predvodi nebeske vojske, miješa se u naše redove i bije naše bitke za nas. Možemo očekivati da će se javiti otpadništvo. “Od nas su izišli, a nisu pripadali nama.” (1. Ivanova 2,19) “Iščupat će se svaka sadnica koju nije zasadio moj nebeski Otac.” (Matej 15,13)

Anđeo, moćni anđeo s Neba, silazi i “zemlja se rasvijetli od njegova sjaja” dok objavljuje jakim glasom: “Pade, pade veliki Babilon.” (Otkrivenje 18,1.2) O kako bih voljela da crkva ustane i da svijetli zato što se slava Gospodnja uzdigla nad njom. Što to ne možemo učiniti u Bogu ako svako ljudsko oruđe uloži sve svoje napore? “Jer bez mene ne možete ništa učiniti.” (Ivan 15,5)

Izgubili bismo vjeru i hrabrost u sukobu da nismo okrijepljeni Božjom silom. Svaki oblik zla prerast će u snažnu aktivnost. Zli anđeli ujedinit će svoje sile sa zlim ljudima i budući da su u stalnom sukobu stekli iskustvo u najboljim metodama obmane i borbe i da su jačali vjekovima, neće se predati u velikoj konačnoj bitci bez očajničke borbe. Cijeli svijet svrstat će se na jednu ili drugu stranu. Vodit će se harmagedonska bitka. I taj dan nikoga od nas ne smije zateći na spavanju. Moramo biti sasvim budni i poput mudrih djevica imati ulje u svojim svjetiljkama. Što je to? Milost. milost! Na nas se mora izliti sila Duha Svetoga, a Zapovjednik Gospodnje vojske stajat će na čelu nebeskih anđela i voditi bitku. (Letter 112, 1890.)

Za razmišljanje: Sotona i njegova zla vojska učinit će sve što je u njihovoj moći da poraze Gospodnju vojsku. Jesam li spreman zauzeti svoje mjesto u velikoj bitci koja će nastupiti? Kako se danas mogu pripremiti?