Zasjedanje Generalne konferencije Kršćanske adventističke crkve počinje točno za godinu dana

Vijesti 4. 07. 2014.

Globalno duhovno okupljanje, poslovni sastanak zakazan za 2. srpnja 2015. u San Antoniu

Početak zasjedanja Generalne konferencije Kršćanske adventističke crkve određen je za 2. srpnja 2015. godine, točno godinu dana od danas, i trajat će do 11. srpnja 2015. Desetodnevni sastanak održat će se u zgradi Alamodome koja ima 65.000 sjedećih mjesta, te u Henry B. Gonzalez Convention Centeru u San Antoniu, u Teksasu, u Sjedinjenim američkim državama.

Zasjedanje, koje se od 1970. održava svakih pet godina, predstavlja duhovno okupljanje i poslovni sastanak međunarodne protestantske crkve. Zasjedanje je najviše upravno tijelo Crkve koja sada broji više od 18 milijuna članova diljem svijeta.

„Radujemo se dočekivanju zastupnika, članova i posjetitelja koji će doživjeti prizore, zvuke i boje zasjedanja Generalne konferencije“, rekao je Upravitelj zasjedanja, George Egwakhe, pomoćnik blagajnika u Glavnoj upravi Adventističke crkve u svijetu.

Ovaj sastanak je događaj za oživljenje, za okupljanje vjernika i obitelji, te za predstavljanje različitih službi. Očekuje se da će gotovo 2,600 delegata glasovati o točkama vezanim za  upravljanje, te da će potvrditi promjene Ustava Generalne konferencije i imenovati crkvene službenike. Tijekom dana održavat će se bogoslužja i glazbeni nastupi predstavnika crkve iz cijelog svijeta. Svake večeri će vođe iznositi misijska izvješća iz svoje regije.

„To je poput divovskog sastanka pod šatorima“, rekla je Sheri Clemmer, koja je zadužena za planiranje crkvenog sastanka i pomoćnica upravitelja zasjedanja.

Na zasjedanju će isto tako biti prikazani projekti za službu u gradovima, te kulturna i glazbena događanja za goste, kao i programi koji nude zdravstvenu edukaciju.

Mjesto zasjedanja koje će se održati 2015. godine izabrao je još 2006. godine Izvršni odbor sastavljen od 330 zastupnika iz cijelog svijeta.

Tema zasjedanja 2015. bit će: „Ustani! Zasini! Isus dolazi!“

Ako želite znati više o zasjedanju 2015. godine posjetite mrežnu stranicu:  2015.gcsession.org.