Zaštitnik

7. 10. 2023.

“Jahve, hridino moja, utvrdo moja, spase moj.” (Psalam 18,3)

 Zahvalna sam što nas Gospodin nije ostavio u neznanju kad je riječ o tome kako da primimo Njegove blagoslove. Pročitajte osmo i deveto poglavlje Druge poslanice Korinćanima, i pronaći

ćete čitavo ovo pitanje izneseno u nekoliko riječi. Čitajte o tome kako su vjernici došli k apostolima i položili svoje darove pred njihove noge žarko ih moleći da prime dar. Kada Bog svojim Duhom pokrene srca pripadnika svojeg naroda navodeći ih da uvide potrebe ovog djela, oni će pokazati samoodricanje i darovi će poteći u riznicu za objavljivanje vijesti za ovo vrijeme.

Ako postoje oni koji misle da čine velike žrtve za Djelo, neka razmisle o žrtvi koju je Krist prinio za njih. Ljudski rod bio je pod smrtnom osudom, a Božji Sin je zaogrnuo svoju božansku narav ljudskom i došao na ovaj svijet živjeti i umrijeti za nas. Stao je nasuprot četama palih anđela. Nama je bio potreban Zaštitnik, i kada je naš Zaštitnik došao, bio je zaogrnut ljudskom naravi jer je morao biti podložan svim kušnjama s kojima se ljudi suočavaju ne bi li mogao razumjeti kako da pobožnoga izbavi od kušnji. On je stao na čelo palog roda da bi muškarci i žene bili osposobljeni opstati na teškom mjestu.

Krist nije došao na ovaj svijet s legijama anđela. Odloživši svoje kraljevsko ruho i krunu, odrekao se svojeg visokog zapovjedničkog položaja i radi nas postao siromah, da bismo se mi Njegovim siromaštvom obogatili. To je bio plan načinjen u nebeskim dvorovima. Izbavitelj ljudskog roda morao se roditi u siromaštvu, trebao je biti radnik koji će raditi svojim rukama. Zajedno sa svojim ocem radio je u drvodjeljskoj radionici i sve što je radio, radio je savršeno. Njegovi vršnjaci katkad su Mu zamjerali što je tako temeljit. Kakve li koristi od takve točnosti, govorili su. Međutim, On bi obavljao svoj posao sve dok ga ne bi doveo blizu savršenstva, a onda bi podigao pogled dok je Nebo odsjajivalo s Njegovog lica, a oni koji su Mu prigovarali okretali su se posramljeni svojim ponašanjem. Umjesto da se osvećuje kada bi Ga za nešto okrivili, On je počinjao pjevati neki psalam, i prije nego što bi oni koji su Mu prigovarali to shvatili, počinjali su pjevati zajedno s Njim. (Manuscript 58, 1905.)

Za razmišljanje: Isus je svojom voljom postao Branitelj ljudskog roda odlučivši s nama dijeliti čak i naše slabosti. Zbog kojih je još razloga dragovoljno došao na naš planet proklet grijehom?