Zdravstveni pastorski sastanak na Jankovcu

Adventpress 26. 04. 2024.

U organizaciji Zdravstvenog odjela Hrvatske konferencije, od 24. do 26. ožujka 2024. godine održan je zdravstveni pastorski sastanak u planinarskom domu Jankovac, u prekrasnom Parku prirode Papuk. To je bio prvi takav sastanak, na kojem su nazočni pastori pored zdravstvenih i drugih savjetovanja imali priliku provjeriti i svoje zdravlje. Gosti govornici bili su dr. Dragan Ivanov iz Novog Sada i pastor Vlado Havran iz Beograda, voditelj Zdravstvenog odjela Jugoistočnoeuropske unije. Bila je posebna prednost slušati medijski poznatog liječnika Ivanova na temu autofagije, te se upoznati sa svim njezinim prednostima. Pored predavanja, dr. Ivanov je odvojio vrijeme i s pastorima koji su htjeli obavio preglede te im po potrebi dao preporuke.

Pastor Vlado Havran je govorio o važnosti zdravstvenog evangelizma, i koliko je značajno uvesti zdravstveni rad u misijsko dosezanje. Podijelio je i interaktivnu temu s naglaskom na važnost roditeljstva u odgoju, i općenito odnosa očeva prema djeci. Pored zdravih obroka i kratke jutarnje misli, svakog dana smo imali jutarnju tjelovježbu, a u slobodno vrijeme i šetnju kroz šumu. Iako je za neke takva šetnja bila zahtjevna, svi su pokazali odlučan duh i stigli do zadanog cilja.

Bilo je to posebno vrijeme i prilika da se pastori pored duhovnih tema usmjere i na vlastito zdravlje te odluče živjeti zdravo. Dojmovi sudionika su bili izrazito pozitivni te će Zdravstveni odjel Hrvatske konferencije nastojati takve i slične sastanke sazivati i ubuduće.

Mišo Havran,
voditelj Zdravstvenog odjela Hrvatske konferencije