Jutarnji stih

Živjeti u Kristu

„Kako ste primili Gospodina Krista Isusa, tako nastavite u njemu živjeti.“ (Kološanima 2,6)

„I živite u ljubavi kao što je i Krist vas ljubio i predao samoga sebe za nas ’kao prinos i žrtvu’ – ’Bogu na ugodan miris’.“ (Efežanima 5,2)

Posvećenje je poslušnost Božjem zakonu. Ima mnogo onih koji u duši njeguju pogrešne zamisli o ovom djelu, ali se Isus molio da Njegovi učenici budu posvećeni istinom, i onda dodao: » Tvoja je riječ istina!« (Ivan 17,17) Posvećenje nije neki trenutačni čin, već djelo koje traje i napreduje, kao što je i poslušnost trajna. Onoliko dugo koliko Sotona dolazi k nama sa svojim kušnjama, vodit će se i bitka za pobjedu nad samim sobom, svakoga dana iznova, ali će istina poslušnošću posvetiti dušu. Oni koji su odani istini, zaslugama Isusa Krista, svladat će sve slabosti u svojem karakteru koji ih je navodio da se oblikuju prema različitim okolnostima u životu.

Mnogi su prihvatili gledište da ne mogu griješiti zato što su posvećeni, ali je to samo zavodljiva neprijateljska zamka. U stalnoj smo opasnosti od padanja u grijeh jer nas je Krist osobno upozorio da budemo budni i da se molimo da ne padnemo u napast. Ako budemo svjesni svojih slabosti, nećemo biti samosvjesni, lakomisleni pred opasnostima, već ćemo osjećati potrebu da tražimo Izvor svoje snage, Isusa koji je naša pravednost. Doći ćemo k Njemu u pokajanju i skrušenosti, očajnički svjesni svoje potpune slabosti i naučiti da se svakoga dana pozivamo na zasluge Kristove krvi kako bismo mogli postati sudovi dostojni da ih Učitelj uporabi.

Pošto tako postanemo ovisni o Bogu, nećemo više ratovati protiv istine, već ćemo uvijek biti sposobni stati u obranu onoga što je pravo. Trebamo prigrliti biblijski nauk i odbaciti običaje i predaje svijeta, misli i djela ljudi. Kada se pojave zablude i kada se počnu širiti pod maskom biblijske istine, oni koji su se povezali s Kristom, neće vjerovati onome što kaže propovjednik, već će, kao plemeniti građani Bereje, svakodnevno istraživati Pisma da vide da li je tako. Kada otkriju što kaže Gospodnja riječ, oni će stati na stranu istine. Oni će slušati glas pravog Pastira koji govori: „To je put, njime idite.“ (Izaija 30,21) Tako će Biblija postati vaš savjetnik, dok glasove stranaca nećete nikada ni slušati ni slijediti. (Signs of the Times, 19. svibnja 1890.)


Komentiraj