Photo by Patrick Fore on Unsplash
Photo by Patrick Fore on Unsplash

Znakovi i čudesa

Iskustva 9. 09. 2022.

Dok sam proučavao Knjigu proroka Izaije u Priručniku za proučavanje Biblije za odrasle, prije nekoliko tromjesečja, jedan mi je redak posebno privukao pozornost: “Evo, ja i djeca koju mi Jahve dade Izraelu smo znak i znamenje od Jahve nad vojskama što prebiva na gori sionskoj.” (Izaija 8,18)

Činilo mi se da te riječi govore o meni. Supruga i ja smo već imali dijete i čekali smo rođenje drugog djeteta. Pomislio sam: “Evo mene i djece koju mi je Gospodin dao!” Bilo bi sjajno primiti znakove i čudesa od Boga!

Razmišljajući o biblijskom retku, sjetio sam se čitanja o divnom Božjem posredovanju u životima adventista koji su samo vjerom uspjeli prikupiti značajna novčana sredstva za misijske projekte. Molio sam se: “Gospodine, i ja bih želio dati takav dar. Čak imam i dobru priliku: rođenje mog drugog djeteta. Molim Te da mi daš misao koliko bih uz Tvoju pomoć trebao darovati u znak zahvalnosti za dobro proteklu trudnoću i nesmetan porod, te mi objavi kome bi donacija trebala pripasti.”

Gotovo odmah sam se osjetio nadahnutim prikupiti tisuću eura. Iznos se činio nedostižnim za nekoga s ograničenim primanjima poput mene u Njemačkoj. Molio sam se: “Gospodine, to je i Tvoj cilj, pa se moraš pobrinuti da novac odnekud dođe. Znaš da je moja plaća nedovoljna da išta ostavim sa strane. Sve što mogu obećati jest da ću se svakodnevno moliti i ostaviti sa strane sav novac koji dobijem uz svoju plaću.”

Svaki dan sam se molio da Svevišnji nekako omogući da dođem do cilja od tisuću eura. Za manje od mjesec dana već sam primio otprilike polovicu iznosa. Jedan stariji bračni par neočekivano mi je dao dvije stotine eura što sam im pomagao pri useljavanju u njihov novi dom. Zatim mi je adventistički poduzetnik dao dvjesto eura kad smo moja supruga i ja, u nastojanju da budemo gostoljubivi, smjestili dvoje njegovih zaposlenika u naš dom na jednu noć. Nakon toga je jedan bračni par nenajavljeno uplatio pedeset eura na naš račun. Mjesec dana prije rođenja djeteta već sam imao tih tisuću eura.

Porod Maranathe Yessenije, 4. svibnja, bio je lagan i brz. Parkirao sam ispred bolnice u 8.37, a rodila se dvadeset minuta kasnije. Novčana sredstva otišla su u projekt misije.

Gospodin je omogućio postizanje svojeg cilja darivanja. Blagoslovljen svojom ženom i dvoje djece, doista mogu reći: “Evo mene i djece koju mi je Gospodin dao! Mi smo znakovi i čudesa u Izraelu Gospodina nad vojskama!”

Hvala vam na podršci misijskim projektima vašim tjednim misijskim darovima subotnje škole, posebnim darivanjima trinaeste subote i godišnjim prinosima.

Pisac: Dmitry Bagal