Vijesti

ADRA kreće u razorena područja Filipina nakon tajfuna

Adventistička agencija za pomoć i razvoj (ADRA) u Filipinima koordinira pružanje humanitarne pomoći nakon udara tajfuna Bopha na južnom otoku Mindanao.

Osnovna škola Compostela koju vodi Adventistička crkva u dolini Compostele pretrpjela je velika oštećenja u utorak kada je udario tajfun Bopha. Tajfun je ubio stotine ljudi, a bez doma ostavio tisuće. Mnoge zgrade Adventističke crkve, uključujući crkve i škole, uništene su. [fotografija: Misija Davao]

„Više od 500 ljudi je poginulo, a oko 310,000 ih je ostalo bez doma“, prenio je Associated Press 7. prosinca. Broj nastavlja rasti, a uništene ceste prema zabačenim gradovima i selima ponovno se otvaraju za vozilâ službi spašavanja.

Potvrđeno je da je jedan član Adventističke crkve poginuo. Gotovo dvadeset Adventističkih crkava pretrpjelo je ozbiljnu štetu. Mjesni crkveni službenici u misiji Davao i dalje iščekuju izvještaje o broju žrtava u područjima gdje vozila tek trebaju stići.

ADRA i osoblje iz Adventističke bolnice Davao u srijedu su počeli dijeliti odjeću, pitku vodu i hranu. Pružanje opsežne pomoći New Bataanu u provinciji Davao Del Norte započelo je u petak.

Južnofilipinska unija Crkve adventista sedmog dana pokrenula je kampanju za financiranje humanitarnih intervencija. Međunarodna ADRA također prima donacije preko Fonda za hitnu humanitarnu pomoć.

7. prosinca, 2012. Davao City, Filipini
Rhoen Catolico / ANN


Komentiraj