Vijesti

Adventističke škole u Egiptu obustavile nastavu ovaj tjedan

egipatDvije Adventističke škole u Egiptu ovaj tjedan prekinule su nastavu zbog trenutnih nacionalnih prosvjeda. Inače, prema posljednjim izvješćima iz regije, aktivnosti Adventističke crkve u toj zemlji nisu znatno ugrožene. Dan prije nego što će u Egiptu biti obustavljen Internet promet (petak 28.01.) predsjednik tamošnje male adventističke zajednice izjavio je da crkvene aktivnosti nisu bile pod posebnim utjecajem nacionalnih prosvjeda.

“Nema posebnih novosti za bilo koju od naših 12 crkava i 700 članova kao niti za dvije naše škole “, izvjestio je za ANN 27. siječnja putem e-maila Llewellyn R. Edwards predsjednik denominacije u Egiptu.

Nakon što su u petak bile obustavljene telefonske usluge kao i većina komunikacijskih sustava ipak su ponovno puštene u promet rekao je, Tibor Szilvasi, izvršni tajnik Bliskoistočne Unije, sa sjedištem u Bejrutu (Libanon). S vodstvom Crkve bio je u kontaktu putem telefona. Također je izjavio da nema izvješća o bilo kakvoj prijetnji članovima Crkve ili crkvenoj imovini.
Obadvije škole „Nile Union Academy“ kao i „Zeitoun“ osnovna škola u Kairu ovaj tjedan su obustavili nastavu. U ovim ustanovama nastavu pohađa oko 130 polaznika ( „Nile Union Academy“ ) a oko 800 učenika pohađa osnovnu školu „Zeitoun“.
“Naši članovi u Egiptu, kao i većina egipatskog stanovništva, pomalo su prestrašeni i čekaju s molitvom daljnji razvoj događanja”, izjavio je Szilvasi. “Prema dosadašnjim izvještajima sve je u redu.”

news.adventist.org


Komentiraj