Agape na našem kršćanskom putu u Novoj Gradiški

Glazba 30. 10. 2014.

Kad kažete Agape, zna se tu su ljubav, pjesma, molitva, iskustva te poruka iz Božje riječi. Sve su to 11. listopada 2014. uživali vjernici u Novoj Gradiški u svom molitvenom domu. Svi smo se radovali, a i suze radosnice su tekle jer se djelić Neba spustio među nas, a bratska ljubav i toplina širili su se crkvom dok smo blistali od sreće slaveći Gospodina.

Propovijed je imao pastor Darko Kovačević, tajnik Odjela komunikacije Jadranske unije konferencija s temom “Tko želi razgovarati s Bogom?” — kako Ga upoznati, zavoljeti i steći povjerenje u Njega. Duhovna glazba od koje su podrhtavali zidovi molitvenog doma budila je osjećaje.

Nakon prekrasne duhovne gozbe okrijepili smo se i družili na zajedničkom ručku. Zatim su pastori Darko Kovačević i Miroslav Lorencin otišli na novogradišku radijsku postaju gdje su imali intervju i najavu za koncert te večeri.

A kao što šećer uvijek dođe na kraju, tako smo i mi prisustvovali koncertu u Domu kulture u devetnaest sati, na  koji smo pozvali naše prijatelje, susjede, rođake i sugrađane. Odaziv je bio velik, a koncert uspješan. Svaka pjesma bila je molitva Bogu ili ohrabrujuća propovijed. I djeca naše crkve iz Nove Gradiške imala su udjela u programu s dvije pjesme, recitacijom te svečanim recitiranjem 13. poglavlja 1. Korinćanima. Oduševljeni gledatelji nagradili su djecu dugotrajnim pljeskom.

Zahvalni smo Bogu za prekrasni i sadržajni subotnji dan, za sve naše prijatelje i sugrađane. Molimo se da svi još bolje upoznamo i zavolimo Boga kako bismo jednog dana zajedno uživali u Njegovom kraljevstvu. A našim pjevačima i sviračima iz sastava Agape neka dragi Bog podari još mnogo koncerata, život i zdravlje te dobre glasove na putovanjima na kojima slave Boga i Njegovu ljubav. Sve je prolazno, ali odnos s Bogom je vječan. Molimo se kao narod molitve da tako i bude, da naš Isus što prije dođe pa da pjevamo i slavimo Boga zajedno kroz svu vječnost.

Jasna Špoljarević