Agape u Ciboni

Adventpress 29. 12. 2023.

“Ovo sretan je čas, cijelom zemljom nek zavlada mir …” odzvanjalo je dvoranom Košarkaškog centra Dražen Petrović u Zagrebu kad je Gospel ansambl Agape zapjevao na pozornici uz pratnju orkestra, nakon a capella dijela pjesme “O dođite svi u najveći zbor”. U najavi njihovog nastupa, poznati voditelj Mirko Fodor naglasio je između ostalog kako je ove godine ansambl Agape obilježio četrdeset godina svojeg neprestanog djelovanja, nakon čega se dvoranom u kojoj je bilo oko četiri tisuće ljudi prolomio gromoglasan pljesak. Nizom ovogodišnjih koncerata u povodu te lijepe i velike obljetnice Agape je zaokružio nastupom na 34. koncertu “Božić u Ciboni”. Nastupili suu dva navrata: osim svoje pjesme, pjevali su i uz Dinu Jelusića, poznatog i omiljenog pjevača ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu.

Svojim nastupom slavili su Boga pred prepunom dvoranom, a gledali su ih na malim ekranima po cijeloj Hrvatskoj i u svijetu, u prijenosu Hrvatske radiotelevizije. Muški dio Agapea pjevao je tijekom cijelog koncerta i uz ostale zborove koji su pratili druge izvođače poput Vande Winter, Darije Auguštan, Zrinke Posavec, Krešimira Stražanca, Luke Nižetića, Tine Vukov, Roka Blaževića, Gazdâ i drugih, sve pod umjetničkim vodstvom maestra Zdravka Šljivca.

Uz mnoge druge, nastup Gospel ansambla Agape pohvalio je i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, koji je bio oduševljen njihovim pjevanjem. Maestro Šljivac, kao i glazbenici orkestra, bili su oduševljeni orkestracijom koju je za nastup ansambla Agape načinio Andrija Kovačević, a ovog puta bio je i producent cijelog koncerta.

To je bilo već četvrti put da je Agape nastupio na koncertu “Božić u Ciboni”, uz mnoge poznate pjevače i zborove. Pozivi dirigenta i Hrvatske radiotelevizije pokazuje koliko ih struka i slušatelji cijene i vole slušati, pa je pravi blagoslov što svojim sudjelovanjem predstavljaju Adventističku crkvu kao svijetlo i sol u svijetu. Pozivi, poruke oduševljenja i čestitke iz različitih zemalja i dalekih kontinenata dokazuju da oni svojim nastupima približavaju ljude Bogu na poseban način, dotičući njihova srca dok pjevaju o divnoj Božjoj ljubavi, koju naviješta i njihov naziv.

Vladana Kovačević