Anđeli u domu

9. 06. 2014.

““Jer anđelima svojim zapovjedi da te čuvaju na svim putima tvojim. Na rukama će te nositi da se ne spotakneš o kamen.”“ (Psalam 91,11.12)

Božji anđeli budno bdiju nad nama. Ovdje na Zemlji prisutno je na tisuće i desetke tisuća nebeskih glasnika poslanih od Oca kako Sotona ne bi dobio ni najmanju prednost nad onima koji odbijaju hoditi putem zla. Ovi anđeli koji čuvaju Božju djecu na Zemlji, u tijesnom su dodiru s Ocem na Nebu. ““Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih malenih,”“ rekao je Krist, ““jer anđeli njihovi, kažem vam, na nebesima neprestano gledaju lice Oca moga nebeskog.”“ (Matej 18,10) (MS 8, 1905.)
Jedva da netko među nama shvaća da su anđeli oko nas, a ovi dragocjeni anđeli, koji služe onima koji će biti baštinici spasenja, spašavaju nas od mnogih, mnogih kušnji i teškoća. Cijela nebeska obitelj zainteresirana je za obitelji ovdje dolje i koliko bismo samo trebali biti zahvalni za ovo zanimanje pokazano za nas danju i noću.
Anđeli slušaju nestrpljive i neljubazne riječi izgovorene u našim domovima. Biste li željeli u nebeskim knjigama pronaći zapisnik nestrpljivih i u uzbuđenju izletjelih riječi koje ste izgovarali u obitelji? Nestrpljenje uvodi neprijatelja Boga i čovjeka u vašu obitelj i istjeruje Božje anđele. Ako ste u Kristu i On u vama, ne možete izgovarati ljutite riječi.
Očevi i majke, molim vas Krista radi da budete ljubazni, nježni i strpljivi u svojim domovima. Tada će svjetlo i sunčev sjaj ući u vaše domove, a vi ćete osjećati da svijetle zrake Sunca Pravednosti stvarno sjaje u vašim srcima. (RH, 5. kolovoza 1890.)
Odsutnost milosti Božjeg Duha ostavlja dom u tamnom, nesretnom stanju. Vaš dom treba biti blagoslovljeno svetište u koje Bog može ući, u kojem vam Njegovi sveti anđeli mogu služiti. Ako jedni prema drugima pokazujete nestrpljivost i neljubaznost, anđeli ne mogu biti privučeni u vaš dom; međutim, kada u njemu prebivaju ljubav i mir, ova nebeska bića rado dolaze i donose još više svetog utjecaja iz doma odozgo. (Isto)

Leave a Comment