Vijesti

Arhiv Jadranske unije konferencija u Zagrebu

Dana 18. svibnja 2014. visoki gost iz Generalne konferencije, pastor Erika F. Puni, posjetio je Arhiv Jadranske unije konferencija u Zagrebu.

Kao tajnik za upraviteljsku službu pastor Puni je za svojega posjeta Jadranskoj uniji konferencija održao seminar za blagajnike i starješine.

Pastori u mirovini Janez Borse i Ivan Đidara upoznali su uglednog gosta s počecima i razvojem adventističkog djela na našim prostorima, što je on sa zanimanjem popratio. Ohrabrio je napore i naglasio potrebu stvaranja i čuvanja naše crkvene povijesne građe.x

Pozivamo sve vjernike i pastore da prikupljaju svu postojeću dokumentaciju o nastanku i razvoju naših mjesnih crkava i šalju je na obradu i pohranu u Arhiv Jadranske unije konferencija. Fotografije i dokumenti će biti presnimljeni i prema dogovoru vraćeni autorima. Posebno molimo umirovljene pastore da napišu pregled svojega životnog puta i opišu nastanak i početke mjesnih crkava u kojima su radili, prema spoznaji koju imaju. Neka opišu kako je bilo raditi u vrijeme ateističkog sustava, kako je u ono vrijeme bilo biti vjernik u školama, poduzećima, vojsci i ostati vjeran svojoj savjesti; kako su građeni molitveni domovi; kako su se oni sami odlučili za rad u Božjem djelu; kakva su iskustva stekli te koje bi mogle biti pouke današnjem naraštaju.

Ivan Đidara


Komentiraj