Baštinit ćemo sve

31. 01. 2014.

““Pobjednik će baštiniti ovo: ‘Ja ću mu biti Bog, a on će mi biti sin (kći)’.”“ (Otkrivenje 21,7)

Da bismo mogli baštiniti sve, moramo se oduprijeti grijehu i pobijediti ga. (Velika borba, str. 426)
Ako održimo Gospodnje zapovijedi, imat ćemo Njegovu radost. Ako smo stvarno postali nebeski državljani i imamo pravo na besmrtnu baštinu, na vječno blago, tada imamo i tu vjeru koja se očituje ljubavlju i čisti dušu. … Članovi smo nebeske obitelji, djeca nebeskog Kralja, baštinici Božji i subaštinici Kristovi. Prilikom Njegovog dolaska dobit ćemo vijenac života koji neće uvenuti. (YI, 25. kolovoza 1898.)
Vladar Neba želi da posjedujete i uživate u svemu što može oplemeniti, proširiti i uzdići vaše biće i osposobiti vas da živite s Njim zauvijek, da vaše postojanje po trajanju bude jednako Božjem životu. Kakve li nam sve izglede otvara život koji će doći! Kakve sve privlačnosti ima! Kako je široka, duboka i neizmjerna ljubav Božja izražena prema čovjeku! (3T 458)
Bezgranične su prednosti podarene Božjoj djeci da budu povezana s Isusom Kristom, kojega u svemirskim prostranstvima i svjetovima koji nisu pali obožava svako srce i kome hvalu pjeva svaki jezik, da budu djeca Božja, da nose Njegovo ime, da postanu članovi kraljevske obitelji, da budu svrstana pod zastavu kneza Emanuela, Kralja nad kraljevima i Gospodara nad gospodarima. (YI, 20. listopada 1886.)
Božji Sin je baštinik svega, i vlast i slava kraljevstava ovoga svijeta obećane su Njemu. … Kao što je Krist bio na svijetu, tako su i Njegovi sljedbenici. Oni su sinovi Božji i subaštinici Kristovi i kraljevstvo i vlast pripadaju njima. (1T 286,287)
Za život poslušnosti On će vam umjesto ovoga svijeta dati kraljevstvo nad cijelim Nebom. On će vam dati neprolaznu slavu i život trajan kao vječnost. (2T 44)

Leave a Comment