Vijesti

Bivši vođa bande posredovao u pomirenju

Novokršteni adventist Sam Oivo iskoristio je svoj utjecaj kao bivši vođa bande u Papua Novoj Gvineji, te je doveo tri mjesne bande, zajedno s vođama zajednica, u svečanost pomirenja.
Već dugi niz godina ljudi u gradu Popondetta imali su ograničenu slobodu kretanja zbog bandi koje su željele nadzirati svoja područja. Neprijateljstvo između bandi hranilo se nasilnim susretima i dugotrajnim sukobima.
Uz potporu grada Popondetta i mjesne adventističke crkve Bangoho, Oivo je okupio više od pedeset pripadnika bande, uglavnom mladih ljudi, na svečanost pomirenja u svom starom području Goruta Street.
Predstavnici svake od uličnih bandi javno su se ispričali za mnogo godina nevolja koje su jedni drugima prouzročili, kao i nevolje koje su stvorili svojim obiteljima i zajednici. Obvezali su se na izgradnju novih i boljih međuljudskih odnosa, uz napomenu da je dosadašnjoj napetosti uvelike pridonijelo obilno pijenje alkohola.

 Članovi bandi pružaju si ruke kao dio službe pomirenja.

Čelnici i članovi zajednice čestitali su mladićima na njihovim pozitivnim odlukama i ohrabrili ih da podržavaju jedni druge dok ostavljaju iza sebe visokorizično ponašanje i teže boljem životu.
Tradicionalna svečanost pomirenja u području Popondetta obvezuje na temeljito planiranje i financijske resurse izvan dosega većine članova bande. Dok je posredovao u procesu financijske zadovoljštine, Oivo je izazvao članove bandi da prihvate Božji način jednostavnog oprosta i predložio im crkvu kao dobro mjesto gdje mogu saznati više. On je također zahvalio ženama iz mjesne adventističke crkve za pripremu hrane koja se dijelila kao mirotvorni obrok.
Sam Oivo, koji je kršten tijekom prošlogodišnje evangelizacije Popondetta ’14, slavi Boga zajedno sa suprugom i djecom, s kojima je nedavno podijelio svoj novopronađeni život.

Adventist Record


Komentiraj