Blagoslovi subotnjeg bogoslužja

16. 10. 2011.

“Ne ostavljajmo, kako neki običavaju, svoga vlastitog sastanka, već se sokolimo međusobno, i ovo to više što više vidite da se približuje Dan!” (Hebrejima 10,25)

Prinesite Bogu svoje najbolje darove u Njegov sveti dan. Neka Mu se u posvećenoj službi podari dragocjeni život duše.

Svatko bi trebao osjećati dužnost da pridonese svoj udio kako bi subotnji sastanci bili što privlačniji. Ne trebate se okupljati tek reda radi, nego da biste razmijenili mišljenja, iznijeli svoja svakodnevna iskustva, izrazili zahvalnost i svoju iskrenu želju za božanskim prosvjetljenjem, kako biste upoznali Boga i Isusa Krista kojega je On poslao. Razgovarajući međusobno o Kristu, osnažit ćete svoju dušu za predstojeće životne borbe i kušnje. Nikada nemojte misliti da možete biti kršćani i pritom se povlačiti u sebe. Svaki pojedinac je dio velikog sustava čovječanstva, i iskustvo svakoga u velikoj mjeri ovisi o iskustvu njegovih bližnjih.

Mi ne primamo niti stoti dio blagoslova koje bismo trebali primiti na zajedničkim okupljanjima u štovanju Boga. Naša moć zapažanja mora se izoštriti. Naša druženja trebaju nas učiniti radosnima. Kad imamo takvu nadu, zašto naša srca nisu ozarena ljubavlju prema Bogu?

Moramo nastojati da svaki vjerski skup bude oživljen duhovnom sviješću da su nazočni Bog i Njegovi anđeli i da oni surađuju s istinskim vjernicima. Ulazeći u mjesto bogoslužja zamolite Gospodina da odstrani svako zlo iz vašega srca. Donesite u Njegov hram samo ono što Bog može blagosloviti. Kleknite pred Bogom u Njegovu hramu i posvetite Mu Njegovu svojinu iskupljenu Kristovom krvlju. Molite se za govornika i onoga tko vodi skup. Molite se da preko onoga tko iznosi riječi života dođe obilan blagoslov. Trudite se usrdno i težite za tim i sami primite blagoslov.

Bog će blagosloviti sve one koji se pripremaju za Njegovu službu. Oni će razumjeti što znači imati jamstvo Duha zato što su vjerom primili Krista.

Mjesto bogoslužja može biti vrlo skromno, ali ga Bog zato ipak neće manje cijeniti. Onima koji slave Boga u duhu i istini i u ljepoti svetosti, bogoslužje će biti kao nebeska vrata. Skup vjernika može biti malobrojan, ali oni su ipak dragocjeni u Božjim očima. Pred moćnom oštricom istine oni su kao neobrađeno kamenje odlomljeno iz kamenoloma ovoga svijeta i doneseno u Božju radionicu gdje treba proći proces tesanja i uobličavanja. Ali čak i u svom neobrađenom stanju, oni su dragocjeni u Božjim očima. U rukama Onoga koji je vješt nalaze se dlijeto, čekić i pila kušnje; On se ne koristi tim sredstvima da bi uništio, nego da svaka duša iziđe savršena.