Bog je spreman da nam pomogne

27. 08. 2015.

“Ne tlapite da možete u sebi reći: ‘Imamo za oca Abrahama’, jer, kažem vam, Bog može od ovih stijena podići Abrahamu djecu.” (Matej 3,9)

Jednoga dana bio sam pozvan kao gost govornik na svečanosti uručivanja diploma polaznicima Dopisne biblijske škole “Glas proroštva”. Svečanost će biti otvorena za javnost i očekivalo se da će joj mnogi prisustvovati.
Vjernici iz moje crkve bili su pozvani da pomognu kupnjom knjiga koje bismo mogli dati kao poklon posjetiteljima na ovoj svečanosti, ali mnogi od nas zbog nedostatka sredstava nismo mogli sudjelovati u ovom projektu. Stoga sam se obratio Gospodinu u molitvi, jer sam imao jaku želju da stotine posjetitelja odu kući s dobrim knjigama koje im mogu promijeniti život. Dok sam čekao da mi Bog odgovori na molitvu, poklonio sam knjigu ravnatelju jedne škole koji je bio u našoj crkvi. Prelistavši knjigu, rekao mi je da želi još primjeraka iste knjige. Dao mi je milijun tanzanijskih šilinga (oko 500 eura) i rekao mi da za taj novac kupim knjige i podijelim ih na svečanosti podjela diploma. Zahvalio sam Gospodinu za Njegov odgovoru na molitve. Bog je radio preko dobrog srca ovog jednog čovjeka da stigne do stotina drugih.
Na sličan je način Bog upotrijebio jednu ženu da dopre do ljudi koje ona nije poznavala. Kao literarni evanđelisti mi često dajemo knjige na poklon tijekom božićnih blagdana. Ova je žena jednog Božića srela čovjeka koji nije bio adventist, pa mu je odlučila darovati knjigu kao božićni poklon. Čovjeku se, međutim, knjiga nije svidjela. Ipak, nije je želio baciti pa ju je dao drugoj ženi koja ju je pročitala. Preko te knjige i daljnjeg proučavanja ona je prihvatila Božju poruku i krstila se. Zatim je podijelila istu knjigu s još šest drugih žena i kao posljedica javila se lančana reakcija u kojoj se svih šest žena obratilo i krstilo.
Kada prijatelju damo knjigu duhovnog sadržaja, možda nikada nećemo saznati kakav će konačni utjecaj ona imati na život drugih. Ako mi ne budemo služili Gospodinu kao vjerni svjedoci, On će podići druge koji će uraditi taj posao. Ali, prijatelji, molimo se i budimo vjerni u korištenju nevjerojatne moći literature. Budimo silni svjedoci ovome svijetu i ukažimo drugima na blizinu Kristovog povratka.
Philemon Magezo, Tanzanija

Leave a Comment