Jutarnji stih

Bog želi da usvojimo najbolji način ponašanja

„Ne varajte se: zli razgovori kvare dobre navike.“ (1. Korinćanima 15,33 – Varaždinska Biblija) Kristova vjera nikada ne unižava onoga koji je prima, nikada ga ne čini neuglađenim, grubim ili neuljudnim. (Letter 134, 1901.)

Na nama treba mnogo raditi da bismo se osposobili za Gospodnje dvorove. Moramo se osloboditi neuglađenosti duha, grubosti govora, jeftinoće karaktera, ili nikada nećemo ponijeti odjeću izatkanu na nebeskom razboju – odjeću Kristove pravednosti. …

Oni koji u Kristovoj školi ovdje otvore sebi put k najvišim dostignućima, ponijet će svekoliko božansko usavršavanje sa sobom u višu školu. Ali oni koji ne dopuštaju da im se karakter pretopi i oblikuje po božanskom uzoru, ožalostit će anđele; jer prianjajući uz svoje grešne navike i običaje, kvare Božji uzorak. (Review and Herald, 4. srpnja 1899.)

Budite uljudni prema Bogu i jedni prema drugima. Imajte na umu da On želi da usvojimo najbolji način ponašanja da bismo Ga proslavili pred svijetom. On želi da živite u jedinstvu jedni s drugima i da se međusobno volite. Imajte na umu da ćete, ako budete voljeli jedni druge ovdje, živjeti s otkupljenima u svim beskrajnim vjekovima vječnosti. (Manuscript 21, 1903.)

Sebičnost i oholost ometaju čistu ljubav koja nas sjedinjuje u duhu s Isusom Kristom. Ako se ta ljubav stvarno njeguje, ograničeno će se sjediniti s ograničenim, a sve će se spojiti u Neograničenom. Ljudsko će se sjediniti s ljudskim i svi će biti povezani sa srcem Beskrajne ljubavi. Posvećena međusobna ljubav je sveta. U ovom velikom djelu kršćanska međusobna ljubav – mnogo uzvišenija, mnogo stalnija, mnogo uljudnija, mnogo nesebičnija nego što smo je dosad gledali – čuva kršćansku nježnost, kršćansku darežljivost i uljudnost, razvija bratstvo ljudi u Božjem naručju priznajući dostojanstvo kojim je Bog ogrnuo ljudska prava. (Letter 10, 1897.)

Kao Božji sinovi i kćeri, moramo njegovati svjesno dostojanstvo karaktera u kojem oholost i svijest o vlastitoj važnosti nemaju mjesta. (Review and Herald, 27. ožujka 1888.)

Preporučujemo:


Komentiraj