Božanski zakazan sastanak

9. 07. 2015.

“Kad se mudri poučava, onda on prima znanje.” (Izreke 21,11 — Šarić)

Uredi adventističke misije u Burkini Faso upravo su se zatvorili i većina zaposlenog osoblja ih je napustila nakon napornog dana. Ja sam ostao sam u svojem uredu nastojeći završiti još neke neodgodive poslove, kad je zazvonio telefon. Na moje iznenađenje bio je to kupac koji se učtivo ispričao što zove tako kasno, ali je tražio moju pomoć u pronalaženju knjige pod naslovom To Couples (Parovima) dr. Juliana Melgose i Annette D. Melgose. Želio ju je pokloniti paru koji će se idućeg dana vjenčati. Rekao mi je kako je on bio blagoslovljen zahvaljujući toj knjizi i kako vjeruje da bi bila od velike koristi paru koji će stupiti u brak.
Budući da je knjižara bila već zatvorena, rekao sam mu da će biti vrlo teško zadovoljiti njegovu želju, jer je jedina knjiga s takvom tematikom koju sam imao u torbi bila To Have and to Hold (Imati i zadržati). On me je zamolio da ipak nekako nađem rješenje za njegov problem, pa sam nakon završenog razgovora počeo nazivati literarne evanđeliste u gradu ne bi li tko mogao zadovoljiti ovu potrebu. Na moje ugodno iznenađenje, prva osoba koju sam nazvao vratila se u knjižaru i dala mi knjigu koju sam tražio.
Kupac je bio presretan kad sam ga nazvao i rekao mu da je njegov problem riješen. S velikim osmijehom navratio je u ured po knjigu. Bio je toliko uzbuđen da je kupio knjigu koju je tražio i onu koju sam mu ja predložio. Zatim mi je rekao da vrlo cijeni naše knjige i da ih zato poklanja svojim prijateljima i članovima obitelji. Dok smo razgovarali ispred glavnog ulaza u sjedištu misije, primijetio je natpis s riječima: “Crkva adventista sedmoga dana”. Upitao me: “Molim vas, recite mi što taj naziv znači.” Bio sam presretan što mogu iskoristiti priliku i obrazložiti biblijsku poruku koja stoji iza imena Crkve. Kad sam mu rekao da smo mu spremni pomoći da sazna više o Božjoj riječi putem proučavanja Biblije, on je prijedlog radosno prihvatio. To je bio početak novog prijateljstva.
Gospodin koristi naša izdanja na zanimljive načine kako bi pomogao svojoj djeci da nađu put do duhovne istine i vječnog života. I dalje se molimo za našeg novog prijatelja da raste u spoznaji i potpunijem razumijevanju istine koju Bog ima za njega. Također se molimo za Burkinu Faso i napredak naše misije u toj zemlji.
Isaac Djiguimkoudre, Burkina Faso