Božja riječ — tvoj vodič

11. 10. 2014.

““Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi.”“ (Psalam 119,105)

Kad bismo postupali mudro i pametno, naše ljudske strasti, naslijeđene i stečene sklonosti, morale bi biti stavljene pod kontrolu višeg i nadmoćnijeg vrhovnog Zapovjednika od običnih ljudskih sposobnosti. … ““Prestanite zlo činiti! Učite se dobro činiti.”“ (Izaija 1,16.17 — Ša) To je lekcija koju iz dana u dan svatko treba učiti. Poduka koju provodimo nad samima sobom dolazi na prvo mjesto. Utjecaj koji vrši život strogog poštenja bit će stalno odgojno sredstvo drugima. Oni koji su omeđeni i vođeni moralnim i vjerskim načelima, jasno utvrđenim u Božjoj riječi, hode u skladu s Božjim umom i voljom, koji je previše mudar da bi pogriješio i previše dobar da bi nam naudio.
Ako želite postupati mudro, hodajte putem Božjih zapovijedi. Božja vam je riječ na dohvat ruke. Ova Riječ je tako jasna da nitko ne treba lutati ako sebi ne dopusti da bude vođen svojim naslijeđenim i stečenim sklonostima k zlu. Vaš Spasitelj se suočio sa sotonskim podmuklim napadom riječima: ““Pisano je,”“ i strogom naredbom: ““Idi od mene, sotono!”“ Savjetujem vam da primite s krotkošću usađenu Riječ, koja vam može spasiti dušu. Božja riječ je vaše utočište. To je kula snage u koju možete uteći i biti sigurni. … Ozbiljni, iskreni istraživač istine neće zamijeniti istinu za laž. Božja riječ je kruh života, od kojeg svi mogu uzimati i dobiti vječni život. Pogreška je laž i obmana. Oni koji sudjeluju u njoj moraju patiti zbog posljedica kao Adam i Eva u Edenu. Prednost je svih da u molitvi, s iskrenim zanimanjem traže istinu. Istina je drvo života čije lišće ljudska obitelj treba jesti i živjeti.
Oni koji pokušavaju tumačiti Riječ prema vlastitim zamislima, koji je čitaju u skladu sa svojim stavovima, nikada neće uvidjeti istinu, već će pomrijeti u svojim grijesima. Oni koji jedu sa zabranjenog stabla, prihvaćaju Sotonine zablude umjesto jasnog ““ovako govori Jahve Gospod”“ i ako se ne pokaju, nikada neće zadobiti život koji se mjeri Božjim životom. Poput Adama i Eve, oni su se udaljili od stabla života, a njegov plod održava besmrtnost. … Mi živimo usred svečanog djela suda. Naša duša treba biti ispunjena strahopoštovanjem, jer smo stalno u Božjoj prisutnosti. Svatko mora odlučiti osobno hoće li poštovati i živjeti, ili će iskazati neposlušnost i propasti.
Za one koji je slušaju, Božja riječ je drvo života. Ona je riječ spasenja koja, kada se primi, donosi vječni život. (Letter 60, 21. travnja 1900.)

Leave a Comment