Božja vjernost

13. 04. 2015.

“Sve mogu u Onome koji mi daje snagu.” (Filipljanima 4,13)

Rosane Rios odlučila je provesti ljetne praznike kao literarna evanđelistica. Jednog dana, dok ju je pratio tijekom posjeta, pomoćnik direktora za nakladništvo shvatio je da je svladana brigama i strahom. Bila je zabrinuta zbog svojeg nedovoljnog kolporterskog iskustva i strahovala je da neće moći zaraditi za školarinu na fakultetu za fizioterapeute.

Njezin strah se na kraju otkrio preko suza koje su se kotrljale niz njezino lice. Brzo je ovaj čovjek objasnio Rosani koji su koraci uspješne kolportaže. A zatim su se povjerili u Božje ruke pred odlazak u planirane posjete u jedan medicinski centar s brojnim ordinacijama.

Nakon cjelodnevnog rada, u večernjim satima otišli su u posljednji posjet. Saslušavši prezentaciju knjiga, vlasnik poduzeća kupio je cijeli komplet knjiga. Rosane je bila oduševljena prodajom, ali je bila i iznenađena kad ju je pomoćnik direktora poslije upitao: “Zašto si sada sretna? Zato što si uspjela nešto prodati, ili zato što je Bog uvijek vjeran?”

Neki ljudi današnji tekst tumače tako da će nam Krist pomoći da prevladamo sve izazove. Međutim, u 11. retku apostol Pavao nas poučava da budemo zadovoljni čak i kada se radi o neugodnim iskustvima. Pavao je naučio biti zadovoljan u sitosti i gladi, u obilju i oskudici (redak 12) zato što je imao potpuno povjerenje u Božju vjernost. Zatim izjavljuje: “Sve mogu u Onome koji mi daje snagu.” To je bila tajna njegove sreće.

Želim reći da od Isusa učimo biti sretni u svim okolnostima i da naša radost ne završava kad se suočimo s problemima. Dakle, nismo očajni kad nam izgleda da nema rješenja problema jer nam Gospodin daje snagu, mir, nadu i samopouzdanje. Život s Isusom donosi potpunu promjenu. Zahvaljujući molitvi, razmišljanju o Riječi i oslanjanju na Božja obećanja, Pavao je bio ojačan i mogao se nositi sa svakom situacijom.

Poput apostola Pavla, Rosane Rios je naučila biti sretna bez obzira na okolnosti. Njezin san da pohađa fakultet za fizikalnu terapiju bio je ispunjen. Bog je uvijek vjeran. On želi ojačati i obradovati naša srca u teškim vremenima i u trenutcima pobjede. Bez straha se možemo suočiti sa svakom situacijom s Isusom!

Brian Rius, Brazil

Leave a Comment