Vijesti

Broj članova Adventističke crkve prelazi brojku od 18 milijuna

Kršćanska adventistička crkva, jedna od najbrže rastućih kršćanskih crkava na svijetu, ima više od 18 milijuna krštenih vjernika. Prema izvješću Ureda za arhivu, statistiku i istraživanja, od 30. rujna, na svijetu ima 18.028.796 adventista.

Svaki tjedan na adventističkim je bogoslužjima prisutno od 25 do 30 milijuna muškaraca, žena i djece. Crkva ne krštava novorođenčad ni malu djecu pa stoga toliko velika razlika u broju onih koji dolaze u crkvu i krštenih vjernika.

Oko 70 000 adventista okupilo se na subotnjem jutarnjem bogoslužju tijekom zasjedanja Generalne konferencije u Atlanti u Georgiji u Sjedinjenim američkim državama. Velik broj okupljenih predstavlja brzo rastuću svjetsku adventističku obitelj. [ANN, fotograf Robert East]

U listopadu je izvršni tajnik Kršćanske adventističke crkve, G. T. Ng, istaknuo stalni rast crkvenog članstva: „Svakog dana crkvi se pridružuje 3052 osobe. Svakog sata se krštava 127 osoba. Svake minute se krštavaju dvije osobe. Mi smo za to zahvalni Bogu“, rekao je crkvenim vođama iznoseći svoje izvješće na Godišnjem zasjedanju 2013. u Silver Springu u Marylandu.

David Trim, ravnatelj Arhive, statistike i istraživanja, o ovome je rekao: „Radosni smo zbog ovakvog rasta u vrijeme kada diljem svijeta mnoge vjerske skupine prestaju rasti. Zahvaljujemo Bogu što unatoč izazovima poput političkog pritiska, vjerskog progona i sve većeg materijalizma i sekularizacije ovaj pokret, koji naglašava nadu i cjelovitost, nastavlja rasti i sada je prešao ovaj statistički miljokaz.“

Službeno organizirana 1863. godine, Kršćanska adventistička crkva upravlja sa 112 koledža i sveučilišta, s više od 1900 srednjih škola i gotovo 6000 osnovnih škola s više od 1,75 milijuna upisanih učenika, uz 172 bolnice koje godišnje skrbe za više od 16 milijuna bolesnika. Crkveno opredjeljenje za službu čovječanstvu uključuje i humanitarnu organizaciju ADRA (Adventist Development and Relief Agency) kao i evangelizacijske projekte te medije u službi širenja Poruke trojice anđela diljem svijeta kojemu su potrebni biblijski odgovori na životna pitanja.


Komentiraj