Jutarnji stih

Cijela štruca zauzvrat

“Baci kruh svoj na vodu, i naći ćeš ga poslije mnogo vremena.” (Propovjednik 11,1)

Život može biti vrlo zanimljiv za literarnog evanđelista. Nikada se točno ne zna kamo će vas neko iskustvo odvesti, ili što će sve donijeti u vaš život. Literarna sam evanđelistica od 1996. godine, a svako moje novo iskustvo ima i svoju uzbudljivu stranu. Prije nego što sam počela raditi ovaj posao, bila sam samohrana majka i suočavala se s mnogim teškoćama. Ali i pokraj svega uvijek sam se oslanjala na Gospodnja obećanja, posebno na ono iz Hebrejima 13,5: “Sigurno te neću ostaviti; nipošto te neću zapustiti!” Također sam iz vlastitog iskustva otkrila da je istina da ćemo pronaći svoj kruh nakon mnogo vremena ako ga bacimo na vodu, baš kao što je navedeno na početku našeg teksta. Želim vam ispričati svoje najneobičnije iskustvo iz kolportaže.

Jednoga dana, dok sam kolportirala od vrata do vrata, došla sam do određene kuće u kojoj sam pokazala knjige čovjeku koji je tu živio. Upoznala sam ga s našom izvrsnom knjigom pod naslovom The Healing Power of Foods, koja je privukla njegovu pozornost i on je naručio primjerak koji ću mu ja donijeti kad sljedeći put dođem. Prigodom tog drugog posjeta primijetila sam da već ima subotnjoškolsku pouku. Nakon kraćeg razgovora shvatila sam da, iako nije adventist, želi još više naučiti o našoj vjeri. Zbog toga sam ga upitala bi li želio sustavno proučavati Bibliju. Odgovorio je potvrdno pa smo se dogovorili za vrijeme kada ću dolaziti i pomagati mu u proučavanju Božje riječi.

Tijekom proučavanja njegovo je zanimanje stalno raslo. Proučavali smo temu po temu tijekom šest mjeseci. Pošto je razumio Božju poruku, predao se Kristu i krstio se.

Osobe koje rade s literaturom s pravom se uspoređuju s osobom koja baca svoj kruh na vodu, jer naše knjige objavljuju Krista, Kruh života, a u Svetom pismu “vode” simboliziraju narode. U ovom slučaju ja sam bacila kruh na vodu i našla ga poslije mnogo vremena. Ne samo što sam uspjela zadobiti jednu dušu za Krista, već je taj čovjek postao moj životni suputnik i dosad već brojimo dvije sretne godine bračnog staža!

Da, bacila sam malo “kruha”, a Bog mi je za uzvrat dao “cijelu štrucu”.

Janet Davidson, Jamajka


Komentiraj