Čuda milosti

29. 03. 2015.

“Do neba je, Jahve, dobrota tvoja, do oblaka vjernost tvoja.” (Psalam 36,6)

Neide je početkom listopada stigla u Itapu zbog kolporterskog rada. Život joj se odvijao kaotično i uzimala je lijekove protiv depresije zato što je muž napustio nju, obitelj kao i Adventističku crkvu. Zbog iskustava u mladosti i problema u braku, Neide se osjećala beskorisnom i nesposobnom.

Stigla je u kuću u kojoj su boravili literarni evanđelisti vjerujući da Bog može učiniti čudo obnove i izlječenja u njezinom životu. Prošla je poduku za literarnog evanđelista i počela raditi. Kako je vrijeme prolazilo, određene pojedinosti počele su se mijenjati nabolje. Vidjela je vodstvo Svetoga Duha u svojem radu; prepoznavala je Njegove odgovore na molitve i shvatila koliko je Bog ljubi.

Svakog vikenda vraćala se kući s novim doživljajima o kojima je pričala. Prvi od njih bio je da joj više nisu potrebni lijekovi protiv depresije. Zatim kako je postala uspješna ostvarivši veću prodaju knjiga nego što ih je naručila! Neide kaže da je najbolji lijek protiv depresije kolportaža.

Pomaganje drugima da pronađu Isusa pomoglo je Neidi da se usmjeri na Njega više nego na svoje probleme. Ubrzo je stekla potpuno povjerenje i vjeru u Isusa, i na njoj se vidjela radost zbog rada s drugima. Neidin muž je čuo o promjenama u njezinom životu, postao je radoznao i ponovno joj se počeo približavati. Sljedeće o čemu je Neide mogla pričati bilo je da se njezin muž vratio svojoj obitelji i Crkvi. Suprug koji prije nije htio ni čuti za literarne evanđeliste, sada razmišlja o tome da i sam postane literarni evanđelist.

Danas Neide osjeća da ju je Bog izabrao da nosi nadu drugima. Našla je smisao života u službi literature i zaključila da najbolji lijek nije onaj koji uzimaš, već onaj koji dajemo drugim ljudima upoznajući ih s Isusom Kristom.

Projekt “Misija spašavanja” potpomogao je da se osnuje mjesna crkva u gradu Formosi koja danas ima više od dvadeset krštenih vjernika, a skoro trideset prijatelja priprema se za krštenje – sve zahvaljujući kolporterskom timu i čudu Božje milosti.

Jose Domingos Franca, Brazil