Jutarnji stih

Čuvar dragih uspomena

“Tjelovježba donosi malu korist, a pobožnost donosi potpunu korist, jer joj pripada obećanje života — života sadašnjega i budućega.” (1. Timoteju 4,8)

Bila sam učenica osnovne škole tog značajnog dana — dana kada je gospođica Etsuko Nemoto, literarna evanđelistica, posjetila naš dom. Bila je to vrlo ljubazna djevojka s plemenitom osobnošću i pobožnim držanjem. Zahvaljujući njezinom susretu s nama, moja majka se pretplatila na časopis Znaci vremena koji je izlazio svakog mjeseca.
Nekoliko godina poslije, dok sam bila u srednjoj školi, na poziv gospođice Nemoto prisustvovala sam nekim biblijskim seminarima i crkvenim kampiranjima. Dok sam rasla i sazrijevala, u meni se razvila ozbiljna želja za spoznajom Boga i za proučavanjem Biblije. To je dovelo do posjeta adventističkog pastora Misaa Fukumota, koji nas je pozvao u Adventističku crkvu. Taj poziv je za mene bio polazna točka. Nakon niza obrata u ranoj mladosti, dok sam istraživala druge religije, sada sam osjećala pripadnost Crkvi i aktivno se uključila u crkveni život zahvaljujući pastorovom ohrabrenju.
Kada se sada sjetim prvog posjeta gospođice Nemoto, u meni se javlja duboko poštovanje prema njoj i njezinom radu kao literarne evanđelistice. Njezine višekratne posjete i brižno zanimanje za moju majku i mene čuvam kao svoje najdragocjenije uspomene. To je u velikoj mjeri utjecalo da se i sama pridružim literarnom djelu kad su mi djeca odrasla. Tako sam se sada pridružila literarnim evanđelistima u Japanu i, premda nisam u stanju raditi tako učinkovito kao gospođica Nemoto, sretna sam što radim za Boga čime izražavam svoju ljubav prema Njemu.
Kaže se da kada kupac kupi knjigu i čita je, sjetit će se literarnog evanđelista dok je bude čitao. To se pokazalo potpuno točnim u slučaju moje majke i u mojem. Molim se da mogu biti blagoslov drugima ovdje u Japanu.
Yoko Hayashi, Japan


Komentiraj