Jutarnji stih

Čvrsto ukorijenjen

“Jer prava je riječ Jahvina, i vjernost su sva djela njegova.” (Psalam 33,4)

Dok sam kolportirao u zgradama za osoblje jedne škole na otoku Koro, muž jedne nastavnice sjedio je među skupinom mladih pod stablom manga. Upitao me što radim, a jedan od mladih je spomenuo da pripadam adventističkoj skupini “otkrivača istine” (nadimak). Dok sam prolazio, svi su prasnuli u smijeh. Obično sam ćaskao s mladima, ali su oni uvijek pokazivali da nisu zainteresirani za ono što radim.
Jednog dana, nakon obilaska nastavnika u školi, otišao sam i sjeo pod isto ono stablo manga da se odmorim. Isti čovjek, nastavničin muž, došao je i sjeo pokraj mene i mi smo započeli razgovor o nekoliko tema uključujući i moj rad. Nakon nekog vremena on je jednostavno ustvrdio: “Vi radite vrlo važan posao!” Drugog poslijepodneva nakon obilaska nekoliko kupaca, primijetio sam nastavnicu s čijim sam mužem razgovarao kako ide preko školskog imanja. Osjetio sam neki poticaj da posjetim njezinu obitelj, što sam ubrzo nakon toga i učinio.
Pozvali su me unutra i nakon što sam im pokazao knjige, nastavnica i njezina majka djelovale su sretno. Pitala je sina koje se knjige njemu sviđaju, a on je izabrao komplet Sammy i jedan DVD. Žena i njezina majka izabrale su Stampleyjevu Bibliju i knjigu Today, Tomorrow, and You (Danas, sutra i ti). U budućnosti namjeravaju kupiti komplet knjiga o obiteljskom životu. Zahvalio sam Bogu za ovo iskustvo, jer je to bila još jedna prilika da donesem Božju riječ jednom domu.
Poslije mi je muž te žene rekao s radošću: “Tome, svaki put kad sam te vidio da prelaziš preko školskog imanja sa svojom crnom torbom, pitao sam se što nosiš u njoj i kakvu vrstu usluge pružaš. Hvala ti na posjetu. Sada znamo značenje tvojeg rada i da nas nisi zaboravio.”
Ellen G. White je napisala: “Naš nebeski Otac ima tisuću načina da se pobrine za nas, o kojima mi ništa ne znamo.” (Služba liječenja, str. 305)
Tom Florian, Fidži


Komentiraj