Da i svijet sazna

7. 08. 2013.

“Vi ste mi svjedoci, riječ je Jahvina, a ja sam Bog.” (Izaija 43,12)

živi kršćanin davat će živo svjedočanstvo. Ako ste u stopu pratili Isusa, moći ćete nešto bitno reći o načinu na koji vas je vodio. Možete govoriti kako ste okušali Njegova obećanja i ustanovili da su vjerodostojna. Možete ukazati na određene činjenice u svojem iskustvu ne vraćajući se previše u prošlost. Kako bi bilo dobro da češće slušamo jednostavna, iskrena svjedočanstva o sukobima i pobjedama kroz koje prolazimo. …
Svaki istinski kršćanin morat će se boriti da bi živio po načelima istine, ali i da bi se složio s njima. … Zapovjednik našeg spasenja traži svjedoke koji su se tek vratili s bojnog polja. Oni koji su pretrpjeli okrutne napade neprijatelja istine i protivnika duše, koji su se držali onako kako se Isus držao u času svojih kušnji, moći će iznijeti svjedočanstvo koje će ganuti srca slušatelja. Oni će doista biti Kristovi svjedoci. (RH, 20. prosinca 1881.)
Mi ne možemo uvijek shvatiti moć primjera. Dolazimo u dodir s drugima. Susrećemo osobe koje su zalutale, koje čine zlo na razne načine; one nam možda izgledaju neprihvatljive, raspaljive, strastvene, diktatorski raspoložene. Kada se bavimo ovakvim ljudima, moramo biti strpljivi, suzdržljivi, ljubazni i blagi. Sotona djeluje preko njih da izazove i salijeće kako ne bismo zadržali ugodno i dobro raspoloženje. Svi se mi moramo suočavati s nevoljama i mukama jer se nalazimo u svijetu punom briga, strahovanja i razočaranja. Ali te stalne smetnje moramo susretati u Kristovom duhu. Zahvaljujući milosti, možemo se uzdići iznad okolnosti, sačuvati smirenost i staloženost duha usred razdraženosti i briga svakidašnjeg života. I na taj ćemo način Krista predstavljati pred svijetom. … (Signs of the Times, 1. siječnja 1885.)
Krist je želio spasiti svijet, ali ne tako što će se prilagoditi svijetu, već što će mu otkriti preobražavajuću snagu Božje milosti koja oblikuje i preobražava ljudski karakter po ugledu na Kristov. (SD 123)
Kristova milost treba dovesti do prekrasne preobrazbe života i karaktera onih koji su je primili; i ako smo istinski Kristovi učenici, svijet će vidjeti da je božanska sila učinila nešto za nas jer ćemo biti u svijetu, ali nećemo biti od svijeta. (RH, 2. srpnja 1889.)

Leave a Comment