Dan otvorenih vrata u crkvi Zagreb 1

Vijesti iz lokalnih crkava 16. 06. 2015.

Posebno upriličeno svečano bogoslužje u danu otvorenih vrata na kraju crkvene i školske godine ispunilo je radosnim licima veliku dvoranu središnje adventističke crkve Zagreb 1 na Prilazu Gjure Deželića 77, u subotu 13. lipnja 2015. godine. Najavljeni različiti sadržaji privukli su osim vjernika i mnoge posjetitelje i goste na ovo posebno bogoslužje.

Krštenje četvero osoba koje su ove subote odlučile učiniti zavjet s Bogom biblijskim krštenjem donijelo je najveću radost. Vjernici mjesne crkve Zagreb 1 i mjesnih crkava Rakov Potok i Novaki Bistranski, čiji su se predstavnici krstili toga dana, sudjelovali su zajedno sa svojim gostima i prijateljima u ovom bogoslužju i radosnom zajedničkom proslavljanju Boga pjesmama i molitvama.

Pastor crkve Dario Kovačević pozvao je sve prisutne koji su završili određene različite razine tečajeva Biblijske dopisne škole i Zdravstvene dopisne škole da izađu naprijed do njega kako bi im uručio priznanja o uspješno završenim tečajevima. Na radost nazočnih vjernika pastoru su došle trideset i tri osobe različitih uzrasta i obrazovanja, povezane proučavanjem Biblije i zdravstvenih načela. Među njima je bilo dvadeset i pet odraslih osoba i osmero djece i tinejdžera. Sve njih okupilo je djelovanje knjižnice mjesne crkve Zagreb 1 preko koje su i provedena ova proučavanja. Vrijedno je naglasiti da je tijekom godine biblijski tečaj Relay za tinejdžere završio dvadeset i jedan polaznik, od kojih je dvanaest iz mjesne crkve Zagreb 1 i devet iz mjesne crkve Zagreb 2. Za uspješno završeni tečaj Relay dobili su nagradu besplatnog boravka na Ljetnom biblijskom tečaju u Maruševcu.

Još je jedan poseban događaj  razveselio sve prisutne. Bilo je to čestitanje devedesetog rođendana vjernici Jagici Feketiji koja se tom prigodom obratila svojoj braći i sestrama prigodnim riječima zahvale.

Ni tu nije bio kraj iznenađenjima. Prije najavljenog krštenja pastor Dario Kovačević  imao je priliku izvršiti blagoslov nad malenom djevojčicom Barbarom Musijom, novorođenom kćerkom Sonile i Zlatka Musije, predsjednika Jadranske unije konferencija, koju su njezini roditelji tom prigodom donijeli prvi puta u crkvu.

Duhovne pjesme dječjeg zbora iz Zagrebai obiteljskog trija Kovačević pridonijele su proslavljanju Boga zbog svih primljenih blagoslova.

Uslijedila je kratka duhovna poruka o značaju biblijskog krštenja, koju su zajednički uputili pastori Darko i Dario Kovačević, te pitanja o vjeri upućena kandidatima za krštenje.

Zavjet krštenjem učinile su Vesna Stipaničić i Zvezdana Tošić iz mjesne crkve Zagreb 1, Josip Hreščić koji je postao vjernik mjesne crkve Rakov Potok i Marina Žilić koja je postala vjernica mjesne crkve Novaki Bistranski. Uz zvuke pjesme ansambla Agape “O, Duše Sveti sad dođi” krštenje su obavili pastori Dario i Darko Kovačević.

Nakon svečanog čina krštenja skupina vjernika iz Novaka Bistranskih otpjevala je pjesmu “Hodaj stranom sunčanom”, zajedno s njihovom novom vjernicom Marinom, a pastori i starješine uputili su čestitke novokrštenim osobama i uručili im prigodne poklone. Pjesma dueta Mirijam i Andrije također je obradovala novokrštene vjernike i sve prisutne, a prije središnje duhovne poruke koju je imao pastor Dario Kovačević, slavio se Bog pjesmom “Dostojan si” koju je otpjevao veliki crkveni zbor s Prilaza.

Na kraju ovog svečanog bogoslužja krštenja i dana otvorenih vrata pastor Dario Kovačević uputio je poziv svima koji još nisu učinili zavjet s Isusom Kristom da se i oni odluče na ovaj vrlo važan korak u svom duhovnom životu. Nakon čestitanja i fotografiranja uslijedio je zajednički ručak za sve novokrštene vjernike, njihove prijatelje i članove obitelji na kojem se nastavilo ugodno druženje uz zahvalnost Bogu za sve blagoslove primljene tog dana.

Darko Kovačević

Leave a Comment