Vijesti iz lokalnih crkava

Djeca postaju mladi

U subotu 7. lipnja 2014. godine u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Novakima Bistranskim održano posebno, svečano bogoslužje u povodu prelaska iz dječjeg odjela u odjel mladih –  Lorene Đurin, Filipa Đurina i Benjamina Grubera

Dječji odjel iz mjesne crkve Novaki Bistranski poznat je u Adventističkoj crkvi u Hrvatskoj ne samo po velikom broju djece u odnosu na broj vjerništva te mjesne crkve već i po aktivnom sudjelovanju u mnogim programima, aktivnostima, životu i radu svoje crkve. Svojim igrokazima, pjevačkim i instrumentalnim točkama, te sportskim aktivnostima, djeca nastupaju zajedno i ravnopravno s odraslim vjernicima svoje crkve gostujući u mnogim crkvama diljem Hrvatske kao i u nekim gradovima Slovenije i Makedonije.

Pod vodstvom učiteljice i voditeljice dječjeg odjela u mjesnoj crkvi Novaki Bistranski, Kristine Krznarić, djeca su organizirala i vodila svečano bogoslužje prelaska troje njihovih članova u odjel mladih. Tema bogoslužja bila je Isus Krist kao uzor i temelj života. Namjera je bila uputiti mlade da i dalje ostanu vjerni Kristu i Njegovoj riječi.  Bili su pozvani da Mu vjeruju bez obzira na probleme na koje budu nailazili u životu te da budu ustrajni u izgradnji svog karaktera po uzoru na Njegov.

Zlatko Đurin je održao propovijed u kojoj je naglasio da  temelj života treba biti Isus Krist i zato sve što se gradi, osobito svoj karakter, mora biti utemeljeno na Njemu, u suprotnome će brzo propasti. Nakon što su roditelji i braća i sestre onih koji su prelazili u odjel mladih otpjevali pjesmu “Hodaj stranom sunčanom“, posebno dirljiv trenutak je bio kada su Lorena, Filip i Benjamin, kao novi članovi odjela mladih, uputili poruke svojim roditeljima u kojima su im se zahvalili na brizi, potpori i ljubavi koju su im do sada pružali.

Filip i Lorena će svoje daljnje školovanje nastaviti u Srednjoj školi u Maruševcu, a Benjamin će se školovati u Zagrebu i nastaviti služiti u svojoj mjesnoj crkvi. Naša je molitva i želja za njih, gdje god se nalazili, da svojim radosnim, veselim i razigranim karakterima svima svjedoče o svojoj vjeri.  Neka ih uvijek prate riječi pjesme: “Hodaj samo tom, samo stranom sunčanom, svakog dana s Isusom.“

Crkva u Bistri, nekada poznata po velikom dječjem odjelu, sada će postati jedna od crkava koja će sve većim odjelom mladih pridonositi kvaliteti raznih aktivnosti u organizaciji Odjela mladih Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve a svakako će nastaviti surađivati i s vjernicima svoje mjesne crkve u širenju Radosne vijesti.

Zlatko Đurin


Komentiraj