Dobar i vjeran!

3. 04. 2015.

“Tada mu reče gospodar: ‘Dobro, valjani i vjerni slugo! Bio si vjeran nad malim, zato ću te nad velikim postaviti: Uđi u veselje gospodara svoga!’” ( Matej 25, 21)

Na početku svoje službe Julian se suočavao s mnogim izazovima. Iako ga je literarni rad privlačio, od Boga je tražio znak koji će stvarno potvrditi da on treba postati literarni evanđelist. Baš kao što je Bog poslao anđela da kaže pastirima gdje će naći Isusa u Betlehemu, tako je Julian vjerovao da mu Gospodin može dati pouzdani znak kojim će potvrditi je li Njegova volja da stupi u redove literarnih evanđelista. Julian je zatražio u molitvi da znak bude preko osobe koja će doći k njemu kući kupiti knjige.

Nedugo zatim Julianovom ulicom prolazila je žena od kuće do kuće kao da traga za nečim. Kada je došla u njegovu kuću, upitala je: “Je li ovo kuća čovjeka koji prodaje knjige?” Tada je od njega kupila knjigu Velika borba, što je za Juliana bio konačni znak. Znao je da ga Bog poziva u literarni evangelizam!

Tijekom godina Julianov rad obilježavaju marljivost i uvijek određeno usmjerenje. On uspješno prodaje komplet knjiga Step Fast Lifestyle (Ubrzani način života), što je dovelo da ga je u mnogo navrata prezentirao u zdravstvenim centrima, bankama i vladinim uredima. Primao je mnoge pozive za predavanja o zdravlju i obiteljskom životu. Bog se koristi Julianovom druželjubivom osobnošću i strašću za službu ljudima tako da brzo sklapa prijateljstva i dovodi mnoge svoje kupce u Adventističku crkvu.

Julian priznaje da mu je Gospodin pomogao da razvije i primjenjuje ove metode:

• Svakoga jutra moli se za Božje vodstvo, zaštitu i naklonost svojih klijenata.

• Obvezno pročita i izvuče najvažnije zaključke iz knjiga koje će nuditi.

• Postavlja sebi godišnje ciljeve podijeljene po tromjesečjima, mjesecima, tjednima, danima i satima.

• Naporno se trudi i radi ne napuštajući područje dok ne ostvari svoj cilj.

• Uvijek poklanja duhovnu knjigu kao poklon svojim kupcima za svaku zaključenu kupnju.

Julian pomaže studentima da dobiju stipendije za školovanje i pomaže redovnim literarnim evanđelistima da dobiju ili produlje licencu za rad. On je literarni evanđelist s najdužim stažem na južnim Karibima. Neka Julian i mnogi drugi vjerni literarni evanđelisti širom svijeta uskoro čuju Spasitelja kako im kaže: “Dobro slugo, dobri i vjerni!”

Judith Smith, Karipsko otočje

Leave a Comment