Dobri, ljubazni, susretljivi ljudi

7. 01. 2015.

“Ako imadnete ljubavi jedan prema drugome, po tom će svi upoznati da ste moji učenici.” (Ivan 13,35)

Tijekom svojeg kolporterskog rada upoznao sam gospodina Singha, visokog, sredovječnog poslovnog čovjeka. Čim sam ušao u njegov ured, rekao sam mu svrhu svojeg posjeta i pokazao mu naše divne knjige. Mogao sam, međutim, odmah primijetiti da nije iskreno zainteresiran i da ima nešto drugo na umu. “Oprosti, brate,” rekao je, “neću danas kupovati nikakve knjige.” Poslao sam Nebu tihu molitvu tražeći od Boga da mi pomogne da mu kažem nešto što će doprijeti do njega.

U tom trenutku me upitao: “Zašto radite ovaj posao?” Rekao sam mu da je to zbog moje želje da ljudima navijestim Isusovu ljubav. Također sam mu rekao da sam adventistički vjernik. Na te se riječi smjesta promijenio izraz njegovog lica i njegov pristup prema meni. Postao je znatiželjan i uzbuđenim glasom mi je priopćio: “Želim kupiti primjerak od svake knjige koju prodajete. Napišite što sve imate i pokažite mi račun!” Iznenađen, zahvalio sam mu i učinio upravo onako kako je rekao. Pokazao sam mu sve naslove i cjelokupni iznos prodaje. Nije ni najmanje oklijevao ili se žalio. Sada je sve želio kupiti! Bog je čuo moju molitvu iako su me Njegov tako brzi odgovor i veličina narudžbe iznenadili.

Što je to tako brzo promijenilo um gospodina Singha, pitao sam se. Zato sam ga upitao: “Gospodine, ako vas smijem pitati, što je utjecalo na vašu iznenadnu promjenu stava?”

Gospodin Singh se nasmiješio i rekao da se njegov sin, koji je studirao u Australiji, našao usred studentske pobune i da su svi morali pobjeći. On je otišao k svojim rođacima i molio ih da mu pomognu, ali su mu oni odbili na bilo koji način pružiti pomoć. Njegov sin je morao bježati dalje u strahu za svoj život. Kad je već pomislio da se nema kamo skloniti, odjednom je ugledao adventističku crkvu i ušao u nju. Pastor i neki vjernici su ga pozdravili i rekli mu da je tu sasvim siguran. Rekli su mu: “Isus te voli, a volimo te i mi.” Gospodin Singh je nastavio: “Ta adventistička crkva ponudila je mojem sinu utočište i pomoć kad mu je njegova vlastita obitelj okrenula leđa.” Zatim je dodao: “Vjernici tvoje Crkve u Australiji su ljubazni, gostoljubivi i vrlo korisni ljudi!”

Kakvo predivno svjedočanstvo! Bio sam tako zahvalan za naše vjernike u Australiji. Pomolio sam se za gospodina Singha i njegovu obitelj i zahvalio za sve te ljubazne vjernike na drugom kontinentu.

Kamran Bhatti, Indija