Jutarnji stih

Doktor kolporter

“Zazovi me, i odazvat ću ti se i objavit ću ti velike i nedokučive tajne o kojima ništa ne znaš.” (Jeremija 33,3)

Jednog poslijepodneva krenuo sam u kolportiranje u poslovnom dijelu grada. U molitvi sam zatražio od Boga da mi ukloni strah od kolportiranja poslovnim ljudima i da mi podari čudo, jer mi je prijepodne bilo prilično neuspješno. Moje sljedeće mjesto rada bilo je treći restoran brze hrane u koji sam tog dana ušao. Oko srca sam osjećao određenu nelagodu, smatrajući da su ljudi u restoranima brze hrane odviše zauzeti da bi obraćali pozornost na ono što im nudim. Ipak, pomolio sam se za pomoć i ušao u restoran.

Dok sam prilazio ženi za blagajnom, primijetio sam da u restoranu ima vrlo malo ljudi. Ispostavilo se da je žena za blagajnom menadžer. Dok sam joj pokazivao knjige, čovjek koji mi je stajao s lijeve strane, upitao je: “Je li to Velika borba?”

Iznenađen, odgovorio sam: “Da, gospodine, jest! Kako znate za ovu knjigu?”

“Čitao sam je – imam je kod kuće. Ja sam doktor teologije i stvarno sam uživao čitajući povijest i proročanstva u toj knjizi!”A onda je počeo oduševljavati menadžericu govoreći joj zašto treba kupiti tu knjigu!

Žena je tada pozvala svoje kolege da pogledaju moje knjige. Prelistavali su ih i postavljali brojna pitanja. Menadžerica je kupila Veliku borbu, a njezin kolega je kupio knjigu pod nazivom Peace Above the Storm. Drugi radnik je želio knjigu God’s Answers to Your Questions, ali nije imao novca. Umiješao se doktor i rekao: “Ne brini se, ja ću ti platiti knjigu!” Zatim je i on kupio knjigu pod nazivom He Taught Love. Najljepše od svega bilo je što su menadžerica i svi njezini suradnici koji su kupili knjige, potpisali i zahtjeve za proučavanje Biblije!

To me je iskustvo naučilo dvije stvari. Prvo, da je točno ono što je Ellen G. White rekla u knjizi Colporteur Ministry: “Što je šira rasprostranjenost naših publikacija, veća će biti potražnja za knjigama koje objašnjavaju istine iz Pisma.” (str. 85) Sve ove knjige vjerojatno ne bih prodao da doktor nije pročitao Veliku borbu i prepoznao je u mojoj ruci. Drugo, da Bog želi da Ga prizivamo kako bi nas mogao povesti u dublje iskustvo s Njim i kako bismo postali svjedoci čuda koje se ne bi dogodilo da nismo zatražili Njegovu pomoć.

Naučimo se potpunije oslanjati na Njega, pogotovo kada nailazimo na prividno beznadne situacije.

Anonimni kolporter, SAD


Komentiraj